NOVA TUŽBA ZA KLEVETU?

Karamarko odgovorio Pernaru na 'paranoične stupidarije'

20.01.2017 u 22:22

Bionic
Reading

Nakon što je saborski zastupnik Ivan Pernar poslije današnjega izbacivanja iz sabornice iznio optužbe na račun bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, a taj bivši prvi potpredsjednik prve Vlade HDZ-a i Mosta bio je i temom današnjega istupa Ivana Vilibora Sinčića u Saboru vezano uz, kako su naveli, zviždačicu Sonju Vlahek te Hrvatsku poštu i Soboli, oglasio se i sam Karamarko

'Zviždačica Sonja Vlahek rekla je da je firma Soboli morala dobiti posao video nadzora u Hrvatskoj pošti. Zašto? Zato što je Karamarko iza nje stajao. Ona je to rekla i ona je o tome progovorila. Poslije toga je premlaćena. I onda je Karamarko tužio za klevetu. I Karamarko je izgubio tu tužbu za klevetu', ustvrdio je Pernar u izjavi novinarima u parlamentu nakon izbacivanja sa sjednice Sabora.

Karamarko je večeras sve nazvao lažima. 'Izjava navedenog je od prve do zadnje riječi laž i izmišljotina. Niti znam tko je ta gospođa, niti sam ikoga tužio, niti ikakvu tužbu za klevetu izgubio, niti imam ikakve veze s cijelom tom konstrukcijom.

Te iste paranoične stupidarije su već izgovarane od rečenih i njima sličnih. Vrlo rado bih o tome na sudu ako su navedeni spremni odreći se imuniteta saborskog zastupnika. Jer kao što smo vidjeli, klupe tog visokog doma mogu biti dobra zaštita od odgovornosti za izrečeno, raznim klevetnicima, lažljivcima, pozerima i prodavačima jeftine demagogije', poručio je Karamarko za portal Nove TV dnevnik.hr.

Pernar je, podsjetimo, iz sabornice izbačen nakon što je opetovano iz klupe dobacivao HDZ-ovu potpredsjedniku Sabora Željku Reineru nezadovoljan što prekida Sinčićev govor o Karamarku, a u konačnici je sjednica prekinuta i Pernara su na silu iznijeli pripadnici Saborske straže.

Međutim, Sinčić je svoje izlaganje dovršio iz klupe: 'Danas je tema kleveta, pitanje je je li Karamarko kriminalac? Ja sam to htio objasniti na temelju zviždača koji su opisali kako se izvlačio novac.

Objasnio sam da vlasti namjerno ne žele promijeniti kadrove i da ne daju dovoljno sredstava. Za DORH već desetljećima nema dovoljno novca. Htio sam govoriti kako su se u MUP-u vršila kadroviranja i kako je Karamarko raspolagao svim informacijama o Ivi Sanaderu i ostalima'.