MAČ NAD GLAVOM

Karamarko: Bude li pritisaka, odlazim

03.07.2009 u 09:05

Bionic
Reading

'Ako bude pritisaka na moj resor, naravno da ću otići. Vjerujem da do toga neće doći i da za to nema razloga, ali ne bi mi bilo prvi put', izjavio je ministar policije Tomislav Karamarko

ZAGREB - Ivo Sanader angažirao je ministre Šimonovića i Karamarka nakon što je postalo jasno da se krize javne sigurnosti i pravosuđa odražavaju na domaću javnost i imidž Hrvatske u inozemstvu, piše Jutarnji list.

Dio dužnosnika HDZ-a bio je, međutim, nezadovoljan njihovim dolaskom. Ne samo što su preuzeli dva važna ministarstva, nego su odmah započeli i s nezgodnim istragama protiv ljudi iz stranke. Još je dramatičniji bio dolazak Vladimira Fabera na mjesto ravnatelja policije.

Proces Branimiru Glavašu i otvaranje istrage o MORH-ovim kamionima do temelja su protresli slavonske frakcije HDZ-a, koju su predvodili Vladimir Šeks i Berislav Rončević

Premijer Sanader sve se češće nalazio u prilici da pomiruje zavađene strane. Sjednice Vlade protjecale su u napetim raspravama ili svađama i uvredama zaraćenih tabora.

Pritisak na premijera rastao je i zbog afere kamioni koju je Klub zastupnika HDZ-a proglasio 'podvalom oporbe i Pantovčaka'. Odlukom saborske većine odbačene su optužbe protiv Rončevića, ali su ih isti dan demantirali rezultati policijske istrage.