aktualna prepucavanja

Kapulica ponovio testiranje na poligrafu: Spreman sam ići do zadnjeg zastupnika Mosta u Saboru

05.04.2022 u 17:41

Bionic
Reading

'Što se tiče bivšeg političara Nikole Grmoje, priča s njim je završila. Postoji stara izreka da sto puta izrečana laž postaje istina, a ja bih dodao da sto puta izrečena istina ne dobiva na težini. Ostaje pitanje što ostaje čovjeku koji je izložen takvim lažima, pogotovo ako su one politički motivirane. Nisam sklon tužbama, a i dok mu se skine imunitet proći će mandat', komentirao je aktualna prepucavanja s Nikolom Grmojom HDZ-ov Mario Kapulica kao i poligrafska testiranja na kojega ga je izazvao zastupnik Mosta

Mario Kapulica je podsjetio na razgovor u emisiji N1 između njega i Grmoje zbog kojeg se on naknadno podvrgnuo poligrafskom testiranju.

'Ponovio je laž kako sam ja bio u klubu u Slovenskoj. Kada sam mu rekao da to što govori je laž, on je rekao – jeste vi ste bili u klubu u Slovenskoj 9, idemo to riješiti poligrafom. Čovjek uporno koji laže, pet puta mene izaziva na poligraf. On predlaže poligraf kao mjerilo što je točno, a što ne, on postavlja i pitanje. Kada dobije rezultate poligrafskog testiranja, on kaže da je to privatno', kazao je Kapulica gostujući na N1 Televiziji, pa dodao da je provjerio te otkrio da se to ne može drugačije napraviti nego preko privatne agencije.

Rekao je kako naše obavještajne službe i MUP ne koriste poligrafe za tu namjenu te jedino što mu je preostalo je da se dragovoljno podvrgne tom testu preko privatne agencije.

Kapulica je otkrio je da je učinio i još jedan poligrafski test jer je pretpostavljao da će 'lažov Grmoja dovesti u pitanje poligrafsko testiranje koje mu ne ide u prilog'.

Kazao je i da je drugo poligrafsko testiranje napravio Romeo Vrečko.

'On je rodonačelnik poligrafa u Hrvatskoj, to je čovjek koji je napravio više 6000 poligrafskih ispitivanja, koji je magistrirao kriminologiju na poligrafskom ispitivanju, koji je prvi i jedan od dvojice stalnih sudskih vještaka za poligrafska ispitivanja. To poligrafsko ispitivanje pokazuje isti rezultat. Koliko poligrafskih ispitivanja čovjek treba proći da bi demantirao očite laži Nikole Grmoje?', rekao je.

Na pitanje zašto je radio testiranje ako je znao da će Grmoja to dovesti u pitanje, Kapulica je rekao da je u početku mislio da će vjerovati.

Kapulica tvrdi da su lažne sve insinuacije osim činjenice da je prije 20 godina bio kum na vjenčanju Goranu Kapulici. Negira da ima veze s novcem koji je nađen kod Gorana Puklina, kao i da ima veze sa zapošljavanjem u Hrvatskoj lutriji.

Izazvao je i sve ostale mostovce.

'Ako se nađe zastupnik Mosta koji je spreman u javnosti iznijeti tvrdnju da imam veze sa zapošljavanjem Željka Fadljevića u Hrvatsku lutriju, ja ću se podvrgnuti poligrafu. Ako se pokaže da lažem, otići ću iz politike, ali ako se pokaže da laže taj koji ponavlja tvrdnju Nikole Grmoje, on mora otići iz politike. Po drugom pitanju, ako se pokaže da imam ikakve veze s novcem pronađenim kod Puklina, ja ću otići iz politike, ali ako se pokaže da nemam, onda će i taj idući zastupnik Mosta otići iz politike. Spreman sam ići do zadnjeg zastupnika Mosta u Saboru. Samo što ćemo nakon što odgovorim na Grmojina pitanja zamijeniti uloge i ja ću postavljati pitanja zbog kojih će oni ići na poligraf. Mislim da je to pošteno', rekao je Kapulica.