IZJEDNAČENJE U ZLATAR BISTRICI

Kandidati za načelnika idu u treći krug

01.06.2009 u 14:34

Bionic
Reading

U Zlatar Bistrici održat će se i treći krug lokalnih izbora. Dvojica kandidata za načelnika osvojila su po 521 glas. Šanse za ovakvo izjednačenje, prilično su male, tako da su, zahvaljujući brojkama, anonimni lokalni političari dospjeli u medije

HSS-ovac Saša Pavlović i HNS-ovac Žarko Miholić osvojili su svaki po 521 glas svojih sumještana. Pavlović, 42-godišnji informatičar koji radi u Metrou, a koji je zadnje tri godine u načelničkoj fotelji kao volonter, i 51-godišnji bivši vojnik Miholić ponovo će se boriti za fotelju 14. lipnja.

Kad je Pavlović dobio rezultate, kaže da mu je prva pomisao bila 'o, ne, mogli smo za taj novac asfaltirati jednu cestu'. Objašnjava to navikom da o općini razmišlja na taj način: gdje i kako nešto napraviti, kako nešto pokrpati, a kako izgraditi novo.

Žarko Miholić

Njegov protukandidat Miholić ima bogatu vojnu karijeru. Bio je pripadnik 7. gardijske brigade, ratni zapovjednik 103. brigade, vojni gradonačelnik Varaždina. Od 2003. umirovljeni je pukovnik HV-a. U vitrini ima sedam visokih državnih odlikovanja. Član je Savjeta za branitelje. Predsjednik je OO HNS-a. Ako pobijedi, njegov će zamjenik biti iz redova SDP-a, s kojim je u koaliciji, piše Jutarnji list.