unutarstranački izbori

Kandidati u utrci za šefa SDP-a objasnili zašto su najbolji izbor: 'Veliki animozitet vlada među članovima, tu su grupe i klanovi'

24.09.2020 u 23:55

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin kazao je u emisiji 'Otvoreno' da je on najbolji kandidat za predsjednika SDP-a jer posjeduje energiju i znanje, ali ono što je najvažnije povjerenja birača za obnašanje te dužnosti. Dodao je da je njegov rad prepoznatljiv u Hrvatskom saboru, te da jako dobro poznaje stranku čiji je član već 22 godine

Mirela Ahmetović objasnila je u emisiji 'Otvoreno' HRT-a da je ona najbolja kandidatkinja za predsjednicu SDP-a jer hoće, zna i može te da građani žele da ih vodi, razumije njihove problem i zna ih rješavati.

'Osim toga, ja sam timski igrač, ja sam igrač terena. Kada branim interese građana onda stanem na prvu crtu te obrane. Naravno, stavljam interes stranke, interes SDP-a ispred interesa pojedinca', istaknula je.

Željko Kolar rekao je kako mu dugogodišnje iskustvo u stranci i poznavanje terena daje određene kvalifikacije da može biti predsjednik SDP-a. On smatra da su unutarstranačke borbe i bavljenje samima sa sobom nanijele SDP-u ogromne štete. Dodao je da zna okupiti tim ljudi koji mogu provesti svaki projekt te je siguran da može konsolidirati stranku.

Ranko Ostojić je rekao da je SDP u krizi te da se u krizi mora uzeti lidera koji SDP može izvući iz ponora. Smatra da s izborom njega za predsjednika, SDP opet može biti vodeća stranka ljevice.

'Veliki animozitet koji vlada među članovima, dezorganizacija, grupe, klanovi...Sve što se dešavalo, to mi je davalo snagu da pokušam riješiti te probleme', poručio je kandidat u utrci za stranačkog predsjednika Marino Percan.

Naglasio je da zna kako pomiriti nepomirljive stvari i kako ne pripada ni jednom klanu, te se nada da će birači i članovi stranke prepoznati njega kao osobu koja može spojiti a ne razdvajati.

Grbin je kazao da on i Percan imaju istu bazu u Istarskoj županiji, ali da nitko od kandidata SDP-a nije jedan drugom protukandidat.

'Mi smo sukandidati. Mi smo SDP-ovke i SDP-ovci koji imamo svoju viziju i želju te energiju kako pomoći ovoj stranci da bude bolje', rekao je.

Grbin je kazao da je VIII. izborna jedinica uvijek bila predvodnik socijaldemokratske lijeve ideje u Hrvatskoj te su zato tri kandidata za predsjednika SDP-a upravo iz te izborne jedinice. Naglasio je da je i logično da VIII. izborna jedinica i preuzme SDP.

Ostojić je naglasio da treba reći tko je kriv za poraze SDP-a.

'Prije svega Glavni odbor koji je klimajući glavom odobravao sve odluke koje su se donosile. Napravio daljnje korake da napustimo pobjedničku strategiju, da stavljamo ljude koji su lojalni predsjedniku', istaknuo je Ostojić.

Ahmetović je opovrgnula glasine da je ona zapravo kandidat Zlatka Komadine.

sve osim nogometa

Učitavanje...