NEZAVISNa lista bura

Kandidat Hrvoje Burić poziva na odbacivanje plana razvoja Rijeke

09.03.2021 u 15:11

Bionic
Reading

Predsjednik Nezavisne liste Bura i kandidat za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić pozvao je u utorak gradske vijećnike da ne glasuju za prijedlog plana razvoja Rijeke za sedmogodišnje razdoblje, tvrdeći da sadašnja vlast nema mandat za donošenje takvog dokumenta.

Burić je upozorio da je rasprava o planu razvoja Rijeke za razdoblje od 2021. do 2027. godine na dnevnom redu pretposljednje sjednice Gradskog vijeća u tekućem mandatu, 11. ožujka.

Jedan od ciljeva plana su kvalitetne komunalne usluge, a oni koji predlažu plan u prošlosti su pokazali da donose vrlo pogrešne odluke, rekao je.

Kao primjer je naveo događaj iz 2007. godine, kad je trgovačko društvo Energo kupilo tvrtku Amga Adria i time osiguralo koncesiju za distribuciju plina na području Primorsko-goranske županije.Tada se tvrdilo da će se tako povećati prihodi Energa i kvalitetu usluga, a sad je Energo u financijskom kolapsu, kaže Burić.

Također je spomenuo ugovor o dugoročnom najmu Grada Rijeke za područje Preluk s Raiffeisen Consultingom, koji istječe krajem godine. Grad je do sad platio 28,2 milijuna kuna za najam, a zemljište je prodano privatnom vlasniku pa Rijeka nema ništa od tog posla, istaknuo je Burić.

Upitao je i smije li SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Filipović već sad pokretati kampanju na internetu i oglašavanjem na javnim površinama. Kampanja još nije počela, a kandidati će se znati tek kad prikupe potpise potpore, napomenuo je Burić.