ANGAŽIRANI GRADSKI VIJEĆNIK

Vedran Vivoda kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za riječkoga gradonačelnika

24.02.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Zajednički kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Rijeke je Vedran Vivoda, gradski vijećnik Akcije mladih, objavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.

Vivoda je jedan od najaktivnijih i najglasnijih gradskih vijećnika te dosljedno zastupa stavove Akcije mladih, rečeno je na predstavljanju.

Privatni je poduzetnik u kreativnoj industriji, a po zanimanju profesor informatike i povijesti.

Vivoda je istaknuo da se u Gradskom vijeću borio za odgovorno raspolaganje javnim novcem, dostupni odgoj i obrazovanje i kvalitetne komunalne usluge. Namjeravam i dalje zastupati interese građana, i to jasno i transparentno, a ne kao neki, iza zatvorenih vrata, rekao je.

Ocijenio je da Rijeka ima velike probleme, da je nužno urediti ulice, trgove i parkove, omogućiti upis u vrtiće svoj djeci, smanjiti cijene komunalnih usluga te stvoriti mogućnosti otvaranja radnih mjesta 21. stoljeća.

Vivoda je naveo da će uskoro predstaviti svoji 100 konkretnih rješenja za 100 gradskih problema, te da će se po njihovu ostvarenju moći ocjenjivati njegov mogući gradonačelnički mandat.

Kao kandidati za zamjenike gradonačelnika predstavljeni su Robert Salečić (Unija Kvarnera) privatni poduzetnik u glazbenoj industriji te Alan Sanković (Akcija mladih) nekadašnji načelnik Općine Lovran.