nesreća kod omiša

Kamena gromada pala na cestu, kotrljala se tristo metara i smlavila auto

03.03.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Sreća u nesreći dogodila se na području Brnistre u omiškom zaleđu u utorak ujutro, kada se stijena teška više od tone prilikom sanacije nestabilnih blokova na državnoj cesti DC70 odlomila i kotrljala tristotinjak metara završivši na automobilu splitskih registarskih oznaka u kojem tada nije bilo nikog

Osim totalne štete na automobilu, stradalo je obližnje skladište na kojem se gromada zaustavila.

O svemu su se oglasili iz Hrvatskih cesta te kažu da je kamen pao dok su se izvodili radovi sanacije, a cesta je zbog sigurnosnih razloga bila zatvorena za promet.

'Izvođač radova, tvrtka Monterra vrši sanaciju nestabilnih blokova na državnoj cesti DC70, u skladu s projektnom dokumentacijom kojom je predviđeno usitnjavanje određenih blokova. Za potrebe istih radova cesta je u trenutku pada kamena bila zatvorena za promet upravo zbog potencijalne opasnosti. Izvođač je respektabilna tvrtka specijalizirana za ovakvu vrstu radova', poručila je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Dodala je da gradilište ima policu osiguranja koju je izvođač osigurao sukladno ugovoru te je u kontaktu s vlasnikom vozila na koji je pao kamen.