ZBOG DUGOVA U SMRT

Kamatari nagnali policajca na samoubojstvo

02.05.2009 u 17:46

Bionic
Reading

Tridesetpetogodišnji Tomica Franja, policajac koji se u utorak prijepodne ubio pištoljem nakon slijetanja s autoceste Zagreb-Macelj, počinio je samoubojstvo zbog pritisaka kamatara kojima je dugovao novac

Na njegovu ispraćaju su bili i bivši ravnatelj policije Marjan Benko koji je bio njegov blizak prijatelj te načelnik Ureda policije Krunoslav Borovec, kao i kolege iz OKC-a u Zagrebu, gdje je nakon niza godina rada na očevidima najbrutalnijih ubojstava, među kojima je bilo i ono Ivane Hodak i Ive Pukanića te Nike Franjića, premješten na mjesto pomoćnika voditelja prije nešto više od mjesec dana, piše Slobodna Dalmacija.

Prijatelji su primijetili da ga nešto muči zadnjih mjesec dana jer je postao odsutan duhom, smršavio je čak 24 kilograma i počeo je pušiti, što je za njega kao izrazito neporočnu osobu koja se bavila sportom bilo više nego čudno.

Nije puno govorio o prirodi svojih problema, no najbliži prijatelji su čuli da se zadužio kod kamatara kako bi završio uređenje kuće. Kamatar mu je u jednom trenutku bio izlaz jer uz postojeći kredit drugi u banci nije mogao dobiti. Čuli su i da mu je kamatar prijetio, no s tim će se pozabaviti policija koja slučaj nije završila očevidom same tragedije.

Prema onome što je doznala obitelj, Tomica je najvjerojatnije zaspao pri povratku kući iz noćne smjene, zahvatio travnati nasip po kojemu se vozio nekih 35 metara, da bi se na koncu propeo i zaustavio se, znatno oštetivši automobil. Otišao je na stražnje sjedalo gdje je bio njegov privatni, a ne službeni pištolj i ispalio si metak ispod brade. Policajci kažu da je u ruci imao svetu sličicu.

Franja je, kažu, bio jako dobar čovjek i neumoran kad je trebalo nekome pomoći, bio je šef organizacijskog odbora gradskih moto-utrka i svjetskog kupa u ski rollerima, povučen i izrazito privržen obitelji, supruzi, koja također radi u MUP-u i četverogodišnjem sinu.