SLUŽBENA PEGLAONICA

Kalmetino MMPI najviše provlačilo kartice

Božidar Kalmeta

Božidar Kalmeta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Andrija Lucic

Osim službenog vozača koji im je na raspolaganju od 0-24, ministri Jadranke Kosor koji ne žive u Zagrebu imaju pravo i na smještaj u državnim stanovima. Za njih izdvajaju oko 1000 kuna, no budući da su odvojeni od obitelji, dobivaju i naknadu za odvojen život u mjesečnom iznosu od 1000 kuna

Ministri mogu neograničeno telefonirati, imaju službene kartice i životno su osigurani. Nakon isteka mandata, zakonski imaju pravo na godinu dana plaće, za prvih šest mjeseci pune, a sljedećih šest umanjenih za pola, pišu 24 sata

Za troškove reprezentacije i službena putovanja Vlada je u prvih šest mjeseci ove godine potrošila 400.000 kuna. Službene kartice “peglaju” i ministarstva. Dolaskom na mjesto premijerke, Jadranka Kosor ih je sa 14 srezala na svega šest.

Prema podacima koje su od 16 ministarstava dostavilo njih 10, ministarstvo Božidara Kalmete bilo je najrastrošnije. U prvih šest mjeseci na sedam kartica “ispeglali” su 75.773 kune. Iza njih je MORH, koji je u prvih šest mjeseci potrošio 39.435 kuna.

I u ministarstvu Ivana Šukera “ispeglalo” se 21.286 kuna troška, a od tog iznosa na službena putovanja otpada 17.552 kune. Ministarstvo zdravstva prošle je godine bilo štedljivije. Dok je lani potrošilo svega 3693 kune, u ministarstvu Darka Milinovića u prvih šest mjeseci ove godine tri državna tajnika natukla su 19.689 kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja kartice je trošilo, kažu, isključivo na službena putovanjakoja su platili 7211 kuna. Bivši državni tajnik za upravu Antun Palarić jedini je imao pravo na karticu te je na njoj potrošio 46.961 kn.

U prvih šest mjeseci ove godine potrošio je 9749 kuna. Na karticama troškova nemaju ministri Marina Matulović Dropulić i Božo Biškupić. Ministarstvo obrazovanja u ovom ni u prošlom mandatu nije imalo ni jednu službenu karticu, a iz Ministarstva poljoprivrede nisu rekli koliko je potrošeno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi