suđenje bivšem ministru

Kalmeta na sudu: U HDZ-u se moglo pitati o financijama, ali to nitko nije činio

26.09.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Božidar Kalmeta na sudu je govorio o funkcioniranju Predsjedništva HDZ-a i pritom je ostao kod iskaza koji je dao na prvom suđenju u veljači 2013. godine

Božidar Kalmeta je rekao da su članovi Predsjedništva HDZ-a, piše Večernji list, mogli postavljati pitanja o bilo čemu, pa i o financijama, no to nitko nikada nije učinio. Također, dodao je da ne zna tko je u HDZ-u bio zadužen za financiranje, a rekao je i da na Predsjedništvu nisu raspravljali, ili se ne sjeća, o financiranju HDZ-a u BiH.

Na pitanje o naknadama za pjevače u kampanji i kupnji BMW-a Božidar Kalmeta, piše Večernji list, odgovorio je da se o tome nije raspravljalo.

  • +4
Portret Božidara Kalmete Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Zagrebački Županijski sud prošle godine je u cijelosti potvrdio optužnicu protiv bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete te ostalih u tzv. HAC-ovu kraku afere Remorker.

Uskok tereti Kalmetu da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.