KOMEŠANJE U ZADRU

Kalmeta gnjevno reagirao na napise o zavjesama

30.09.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Medijske prozivke da rasipa gradske novce na marginalne stvari dok odugovlači s rješavanjem komunalnih problema Zadrana jako su razljutili prozvanog gradonačelnika Božidara Kalmetu iz čijeg je ureda hitno odaslano reagiranje u kojem se tumači sporna nabavka zavjesa. Tvrde da su na zavjese potrošili 7.280,96 kuna, no ne spominju 50.000 kuna koje za sporni artikl navedene u planu nabave za Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove i uredu zamjenika gradonačelnika

Iz Ureda gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete glasnogovornica Marina Mihovilović Pajkin promptno je reagirala na tekst 'Zadrani plaćaju: Kalmeta ženi kupio zavjese za 50.000 kuna...'objavljen u današnjem izdanju 24 sata.

Nova zaposlenica Ureda gradonačelnika koja je u izbornoj kampanji bila dio Kalmetinog tima poslala je priopćenje za javnost svim medijima u kojima demantira 'neistinite informacije' u tekstu autora Viktora Lisca. U kojoj je mjeri ova priča razljutila zadarskog gradonačelnika najbolje svjedoči i podatak da je priopćenje velikom brzinom objavljeno i na službenim stranicama Grada Zadra.

'U tekstu se netočno navodi kako gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta kupuje zavjese vrijedne 50 tisuća kuna. Istina je kako je Grad Zadar za izradu zavjesa u Uredu gradonačelnika i postojećeg dekora u Maloj vijećnici potrošio ukupno s PDV-om 7280,96 kn, a što se može vidjeti u prilogu na računu. Zavjese su nabavljene i sanirane u prostorijama gradske uprave u kojima se održavaju radni sastanci, prijemi i ostali protokolarni događaji. Na žalost, Grad Zadar zbog ovako neprofesionalnog izvještavanja pojedinaca mora reagirati i ovakvim priopćenjima, a kako bi građani Zadra dobili potpunu, točnu i provjerenu informaciju', navodi se u službenom priopćenju gradonačelnikova ureda.

Portal 057info saznaje, međutim, kako su zavjese naručene od tvrtke iz Zagreba te da je u prvom planu javne nabave Grada Zadra, pod stavkom Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove za nabavku zavjesa u Maloj Vijećnici i uredu zamjenika Gradonačelnika planiran iznos od 50 tisuća kuna. Isti iznos i plan ostali su i kod izmjena plana javne nabave.

Priču o 'Kalmetinim zavjesama' prvi je zavrtio predsjednik zadarske podružnice Stranke Hrvatskog zajedništva Miljenko Marić koji je u priopćenju za javnost upozorio u Planu nabave Grada Zadra za 2013. godinu te njegovim izmjenama i dopunama nisu predviđeni novci za rješavanje pitanja oborinskih voda u Ulici Đure Basaričeka, dok istovremeno Kalmetina supruga Dolores Grdović Kalmeta koja je na čelu Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove naručuje zavjese vrijedne 50 tisuća kuna za Malu vijećnicu i zamjenika gradonačelnika.

'Već duže vremensko razdoblje stanovnici Ulice Đure Basaričeka ne mogu fizički prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Institucije koje su zadužene za navedeni problem izbjegavaju ga riješiti. Građani su se već obraćali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem da se riješe oborinske vode u navedenoj ulici.

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17. prosinca 2009. godine, dao je odgovor da će se problem odvodnje oborinskih voda u navedenoj ulici riješiti u 2010. godini, ali međutim po tom pitanju ni do danas ništa nije riješeno', istaknuo je Marić u svom priopćenju te zaključio kako se za 50 tisuća kuna predviđenih za zavjese mogao riješiti problem stanara ove zadarske ulice.