učenje na daljinu

Kalifornijske škole vjerojatno zatvorene do kraja školske godine

01.04.2020 u 11:25

Bionic
Reading

Kalifornijske javne škole vjerojatno se neće otvoriti do kraja školske godine zbog pandemije koronavirusa, poručio je u utorak Tony Thurmond, dužnosnik zadužen za javni obrazovni sustav Kalifornije

"Zbog trenutačnih sigurnosnih rizika i potrebe za neprekinutom socijalnom distancom, trenutno se čini da se naši učenici neće moći vratiti u školske kampuse prije kraja školske godine", napisao je Thurmond u pismu kalifornijskim školskim okruzima.

"Ne želimo, ni na koji način, sugerirati da je školska godina gotova, već trebamo koncentrirati sav naš trud u jačanje edukacije putem učenja na daljinu", kazao je.

Ranije je Thurmond odbijao navode da će škole biti zatvorene do kraja godine, ali njegovo pismo pokazuje zaokret u razmišljanju.

Ranije je na novinskoj konferenciji u utorak guverner Gavin Newsom sugerirao da će škole ostati zatvorene do kraja školske godine.

"Imamo još posla za napraviti: internetska veza, ruralni problemi, i još uvijek pokušavamo rješavati tjeskobu roditelja poput mene i moje žene te milijuna drugih koji se brinu idu li njihova djeca u školu ove akademske godine ili ne", kazao je Newsom i dodao da je uvjeren da se škole neće otvoriti, ali to treba formalno objaviti Thurmond.

Los Angeles Unified, najveći sustav javnog obrazovanja u Kaliforniji, zatvorio je škole pod svojom nadležnosti 16. ožujka.

Čelnik Los Angeles Unifieda Austin Beutner nedavno je produžio zatvaranje škola do 1. svibnja, u skladu s preporukom pročelnika za obrazovanje okruga Los Angeles.

Los Angeles Unified potrošio je 100 milijuna dolara na kupnju računala i omogućavanje pristupa internetu učenicima kojima je to potrebno, prenosi Los Angeles Times.