KVADRAT PO ČOVJEKU

Evo gdje je Las Vegas smjestio beskućnike nakon pojave zaraze u skloništu

01.04.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Gradski čelnici Las Vegasa pozvali su u utorak beskućnike da se smjeste na parkiralište jer je zbog jednog muškarca pozitivnog na koronavirus zatvoreno sklonište za njih

Za svakog beskućnika predviđen je po četvorni metar, odnosno po jedno parkirališno mjesto, javlja televizija NBC, dodajući da su gradske vlasti bile primorane prenamijeniti parkiralište jer je sklonište za beskućnike dobrotvorne katoličke organizacije zatvoreno zbog sumnje na zarazu.

Gradske vlasti istaknule su da su prvobitno na parkiralištu namjeravale postaviti tepihe, ali se od te ideje odustalo zbog straha od širenja virusa.

Nakon što su se pojavile prve fotografije beskućnika kako spavaju na betonu brojni Amerikanci kritizirali su vlasti ukazujući na to da su mogli biti smješteni u hotele koji zjape prazni zbog pandemije.

'Las Vegas pakira ljude u betonske mreže bez pogleda', ocijenio je bivši predsjednički kandidat demokrata Julian Castro, u administraciji predsjednika Baracka Obame ministar stanovanja i urbanog razvoja. Castro je istaknuo da je u Las Vegasu trenutno prazno više od 150.000 hotelskih soba.

Ogorčeni Amerikanci komentirali su na društvenim mrežama kako je Nevada jedna od najbogatijih američkih država te se unatoč tome najneprimjerenije odnosi prema beskućnicima. U improviziranom skloništu bez krova smješteno je 117 beskućnika, a ondje mogu ostati samo do petka.