IMOVINSKA KARTICA OTKRILA

Kako je Stier kupio vikendicu zahvaljujući bizarnoj nezgodi s kosilicom

15.11.2016 u 10:39

Bionic
Reading

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier zasigurno će cijeli život pamtiti bizarnu nesreću u kojoj je jedne nedjelje 2014. koseći travu umalo ostao bez nožnog palca. No ta mu je nesreća, tj. odšteta koju je dobio od tadašnjeg poslodavca, Europskog parlamenta, dijelom financirala kupnju vikendice u Crikvenici

U imovinskoj kartici koju je Stier ovih dana objavio navedeno je da je vikendicu od sto kvadrata vrijednu gotovo 800 tisuća kuna u Crikvenici kupio od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada te primitaka od osiguranja Europskog parlamenta zbog ozljede.

Riječ je, podsjetimo, o nesreći koju je doživio u travnju 2014., kada je nakon nedjeljnog ručka išao kositi travu. 'Bio sam s obitelji na misi i ručali smo, a nakon toga sam odlučio pokositi travu jer je nedjelja jedini dan kad imam vremena za to. Trava je bila mokra pa sam se poskliznuo. Sve se odigralo u sekundi i kosilica mi je zahvatila prste desne noge. Odmah sam prevezen na Rebro te su me operirali', rekao je Stier tada.

Tportal doznaje kako je Stier od Europskog parlamenta dobio 46.198,25 eura odštete.


Nezgoda u kojoj je umalo ostao bez palca dogodila se u dvorištu obiteljske kuće u Samoboru. Obitelj potpredsjednika Vlade živi u kući od 275 kvadrata, vrijednoj 972 tisuće kuna. Nju je stekao ušteđevinom, kreditom i naplatom životnog osiguranja od svojeg oca Antuna Ivana Stiera.

Za kredit Stier i supruga izdvajaju 1500 kuna na mjesec, a iznos duga je 439 tisuća kuna. On godišnje uprihodi i oko 15 tisuća kuna od nastavne djelatnosti, autorskih honorara za knjigu 'Nova hrvatska paradigma' te povrata oduzete imovine.

Njegova supruga je honorarac te radi na autorski ugovor. O njoj javnost ne zna ništa niti se Stier pojavljuje s njom na javnim događajima. No na osnovi podataka u imovinskoj kartici očito je da se bavi novinarskim poslom jer je navedeno da je za taj posao dobila 18 tisuća kuna na godišnjoj razini te još 20 tisuća kuna na temelju autorskog ugovora.

Stier ima štednju od 85.600 eura, a u kartici je naveo i članstvo u Zakladi hrvatskog državnog zavjeta, Hrvatskoj paneuropskoj uniji te udruzi za duhovnu obnovu Kršćanski društveni krugovi.