SUICID MLADE IDS-ovke

Kajin: Martinin otac nije zadovoljan policijskim nalazom

04.07.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Povodom današnjeg izvješća policije, prema kojem se mlada IDS-ovka Martina Duras Pauletić ubila plinom iz štednjaka, saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin je izjavio da otac nesretne žene nije zadovoljan policijskim nalazom, ali da će se za sada suzdržati od javnog očitovanja, otkriva IPress.hr

'Uz sućut obitelji, kojoj se treba diviti zbog onog kroz što prolazi, a njoj je prije nego javnosti predočen nalaz istrage, mogu potvrditi da gosp. Duras nije zadovoljan. Međutim, za sada neće izlaziti u javnost', rekao je za portal IPress.hr saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin.

'Kao legalist moram prihvatiti policijski nalaz, tim više što je u istragu bilo involvirano toliko ljudi iz vrha pravosuđa. Nakon današnje tiskovne konferencije u policiji javnost ne komentira slučaj ništa manje nego jučer. Zašto je do toga došlo, što je tome prethodilo? Istina se može i sakriti i prešutjeti, ali se istinu ne može ubiti', veli Kajin.

Naglašava da je ova tragedija dovela do toga da je Pula danas svjesnija problema ovisnosti. 'Građani očekuju da se to ne gura pod tepih jer se to navodno dešava drugima – svima se dešava. Od prvog dana sam govorio da treba otkloniti sumnju da laž ne bi postala istina pa, kako se u narodu kaže, mirna Bosna i ravan Srijem. Na to su moji, poslovično skloni PR-ima, počeli govoriti o političkom sukobu', napominje Kajin, uz tvrdnju da je testiranje na droge koje je tražio do sada i dalje nužno.

Bruno Langer za IPress je ponovio da stoji iza svojih ranijih izjava, ustvrdivši da današnje policijsko izvješće nije novo, nego je jedino istraga službeno okončana. 'Šesnaest dana nakon ove tragične smrti dao sam izjavu iza koje stojim: tvrdim da je čestita mlada Puljanka Martina Duras Pauletić u trenutku kada se zaposlila u pulskoj gradskoj upravi ušla u grotlo zla, zbog čega je kasnije tragično završio njezin život', kaže Langer. Ukazuje da u policijskom izvješću nedostaje objašnjenje okolnosti koje su dovele do smrti Puljanke. 'Policija je obavila razgovore i s obitelji i s prijateljima i sa suradnicima, ali nema ni riječi o tome što je vedru mladu ženu natjeralo na samoubojstvo', zaključio je Langer.