BANDIĆ U GUNJI

Kad već nije gradonačelnik, onda je volonter Crvenog križa

17.12.2014 u 13:17

  • +10

Milan Bandić utovaruje kombi s darovima Crvenog križa za djecu u Gunji

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Bionic
Reading

U srijedu ujutro put Gunje i Rajeva sela krenulo je izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina, koje će najmlađim stanovnicima područja stradalih u svibanjskim poplavama podijeliti didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše, priopćeno je iz zagrebačke Gradske uprave

Izaslanstvu se kao volonter zagrebačkog Crvenog križa pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Milan Bandić u izaslanstvu sudjeluje kao fizička osoba u svojstvu volontera. On je u sjedištu Crvenog križa grada Zagreba u Ilici 223 pakirao pakete, te ih utovarivao u kombi zajedno s ostalim volonterima', izjavio je za Hinu ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava.

Rekao je da je Bandić put Gunje i Rajeva sela krenuo u kombiju Crvenog križa u kojem su darovi za djecu, a po dolasku će ih istovarivati i dijeliti djeci.

Prilikom utvora poklona Bandić se obratio i novinarima. 'Ja nikada nisam bio parazit, pa ne želim ni sada. Ja želim jedino što mogu, a to je dobrovoljno raditi u karitativnim ustanovama, Crkvenom križu i ostalima. Tu vozimo pomoć za Gunju i stavio sam se na raspolaganje Crvenom križu 24 sata. Strpljen, spašen. Moramo nešto raditi, ja nikada nisam da sam primao plaću, a da nešto ne radim. Zato ću učiniti sve da se osjećam korisnim. Ne mogu sada raditi dok se ne okonča postupak, a ne smijem ništa govoriti o postupku', kazao je Bandić.

Po dolasku u Gunju ipak se osvrnuo na postupak koji se protiv njega vodi. 'Istina je spora ali dostižna. S distance od dva mjeseca mogu reći da ću zajedno s odvjetničkim timom dokazati svoju nevinost jer nikoga nisam ubio, od nikoga nisam ništa ukrao, nikome nisam ništa oteo, a živom čovjeku se sve dogodi', rekao je Bandić.

U ime Grada i Crvenoga križa, darove je mališanima podjelio voditelj u Uredu za branitelja Miodrag Demo, posebna savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković i ravnatelj Crvenog križa Zagreba Petar Penava.

Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema za dezinfekciju i čišćenje itd.

U suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa, navodi se u prioopćenju Gradske uprave.