PRVA NOĆ NA SLOBODI

Jutro poslije: Želim na more, razviti jedra!

Bionic
Reading

Oslobođeni hrvatski general Ante Gotovina u subotu oko devet sati izašao je iz kuće na zagrebačkom Srebrnjaku i taksijem se otišao naći s prijateljima i odvjetnicima. Kaže da se dojmovi još sliježu i da će možda na more

Oslobođeni general Ante Gotovina sa Željkom Dilberom izašao je iz svoje kuće te je kazao da ide na sastanak s prijateljima te da imaju dogovor i s odvjetnicima jer još uvijek moraju rješavati pravne stvari.

'Prva noć na slobodi, osjećaj je čudan, ali dojmovi se sliježu, treba još vremena', kazao je Gotovina.

Na pitanje da li će sutra ići u Vukovar, general je odgovorio da ne vjeruje.

'Svakako bih želio, ali bit će vremena. Želim se pokloniti žrtvama i svojim palim suborcima. Prije svega želim na more, kako se kaže, razviti jedra', rekao je Gotovina, rukovao se s novinarima, pozirao i nasmiješen otišao.

Tisuće građana Hrvatske sinoć do duboko u noć slaviti su oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču.

Podsjetimo, na Haškom sudu u petak su odbačeni zaključci raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca, a sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Gotovina i Markač jučer poslijepodne vladinim zrakoplovom sletjeli su u Zagreb.

Na splitskoj rivi upriličen je vatromet u 22 sata i slavljenički koncert, na koji je došao i gradonačelnik Željko Kerum, poručujući da je 'oslobađajuća presuda uslijedila zahvaljujući molitvama brojnih ljudi'.

Na inicijativu splitskih braniteljskih udruga i Hvidra-e, koncert je organizirao grad Split i županija Splitsko-dalmatinska, a među ostalim nastupili su Giuliano, grupa Viva, Dean Dvornik, klapa Cambi Kaštela, klapa Rišpet, Alen Nižetić, Thompson...

Prije početka koncerta na velikom video zidu na rivi prikazan je film o Domovinskom ratu sa kadrovima u kojima su dvojica generala.