vrijeme se mijenja

Jutro je donijelo oblake, pogledajte koga čekaju pljuskovi i grmljavina

12.06.2018 u 06:41

Bionic
Reading

Skoro u icijeloj zemlji tijekom dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina, a temperatura će se kretati od 29 do 34 Celzijevca

Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće te sparno, predviđeno je vrijeme za utorak. Lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito od sredine dana. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša temperatura uglavnom između 29 i 34 °C.

Vrijeme 12. 6. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

U Zagrebu pretežno sunčano, vruće i sparno. Od sredine dana lokalno je moguć poneki pljusak i grmljavina. Vjetar povremeno umjeren, u gorju mjestimice i jak jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 30 i 32 °C.

Split na maksimalnih 27, uz oblake, ali ne i kišu. U Osijeku sunčano i vruće, a temperatura bi mogla doseći i 34 Celzijevca.

U Rijeci promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše, baš kao i u Gospiću čiji dnevni maksimalac iznosi 27 stupnjeva.

Umor i razdražljivost

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Kod mnogih, pa i ljudi manje osjetljivih na vrijeme, mogući su problemi sa snom, a danju umor i razdražljivost. Kronični, osobito plućni i srčani, bolesnici bi mogli imati veće poteškoće. Stoga se svima preporuča izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, učestalije odmaranje, nošenje lagane i prozračne odjeće, uzimanje dovoljno tekućine i lagane hrane.

Za srijedu se u cijeloj zemlji prognozira promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, češće u drugom dijelu dana kad loklano mogu biti izraženiji. U većini krajeva će još ujutro i prijepodne biti pretežno sunčano i toplo. Slab do umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, navečer će okretati na sjeverozapadni.

  • +11
Zalazak sunca u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Na Jadranu će puhati slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 16 do 21, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna uglavnom od 23 do 28 °C.