objavio pismo

Juričan pozvao zagrebačke službenike da ispričaju priču kako ih se zlostavlja

16.01.2020 u 11:31

Bionic
Reading

Bivši predsjednički kandidat Dario Juričan objavio je u četvrtak pismo svim službenicima i namještenicima Grada Zagreba te ih pozvao da 'prebjegnu s tamne strane' i ispričaju priču kako ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zlostavlja i ucjenjuje

'Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje, vi sami ispričate', napisao je Juričan na svojem facebook profilu.

Kao novi 'gazda' grada pozvao ih je da 'prebjegnu s tamne strane' te im poručio da su stigli 'crni dani za koje su sve marljivo tijekom godina fotokopirali, prebacivali na USB stickove i nosili doma u vjeri da će im trebati'.

Juričan kaže da se od službenika očekivalo da šute i pognu glave dok su 'njihovi pretpostavljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljavali rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestacije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica'.

Žao mu je što su ih zbog svojih 'sitnih kokošarskih interesa, sinekura ili veza u gradskoj skupštini' izdali oni koji su im bili zadnja nada. 'To su izdajice, licemjeri, raznorazni nesposobni bernardići i njemu slične lakopotkupljive, jeftine i skupe, političke niškoristi', piše Juričan.

Izrazio nadu da će se i drugi, uz one s kojima je već u kontaktu, odvažiti napraviti iskorak koji od njih očekuje kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a njihova savjest mirnija.

Poručio je da će 'Bandiću uzeti sve', a za njegove pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha jer 'ti heroji bespogovornosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh'.