gastro globus

Juričan na 'mitskom mjestu, gdje su HDZ-ovci dolazili na žderačine kod Kutle': Franjo, oprosti im, ne znaju što čine

17.12.2019 u 10:36

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Dario Juričan zapalio je svijeću i održao 'zaziv Franje Tuđmana' u utorak ispred resorana Gastro Globus kod Zagrebačkoga velesajma

'Okupili smo se danas ispred restorana Gastro Globus, koji je devedesetih bio strateška točka HDZ-a, a osnovao ga je Miroslav Kutle. U ovaj je restoran Franjo Tuđman dolazio na stražnja vrata.Tu se prikupljao prvi novac za HDZ', rekao je Dario Juričan te dodao da Bandić 'sa svojim pajdama' na tom mjestu planira napraviti zagrebački Mahnattan, prenosi N1.

'Srušit će ovo mitsko mjesto, gdje su HDZ-ovci dolazili na žderačine kod Kutle. Ovo je povijesna kolijevka i ja sam došao pomoliti se i zamoliti Franju Tuđmana gore i reći mu: Franjo, oprosti im, ne znaju što čine', rekao je.

Istaknuo je kako se Franjo Tuđman okreće u grobu zato što Milan Bandić želi srušiti Velesajam i ovu povijesnu zgradu za HDZ, za državu i za korupciju. 'Franjo Tuđman kao utemeljitelj korupcije u Hrvata ovo nije zaslužio'.

'Miroslav Kutle je nakon 2000. završio u zatvoru, otišao je na službeni put u BiH. HDZ ga je zaboravio, ali ja nisam. Danas u ovoj zgradi nema više Kutle, ali tu redovito dolazi HDZ. Tu je i Kolinda održala svoj predizborni govor', rekao je.

  • +11
Predsjednički kandidat Dario Juričan održao je 'zaziv Franje Tuđmana' i zapalio svijeću Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL