manifestacija 'domaće je domaće'

Juričan: Bandić na Jelačićev trg pod krinkom branitelja doveo svoje 'pajde'

17.06.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Aktivist Dario Juričan ustvrdio je u srijedu da je na manifestaciji 'Domaće je domaće' pod krinkom proizvođača branitelja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Trg bana Jelačića doveo 'pajde' iz svoje stranke

'Evo, čitam tvoju objavu povodom prodajne manifestacije koja upravo traje na glavnom zagrebačkom trgu - Domaće je domaće: posjetitelji manifestacije ovdje se mogu upoznati s proizvodima hrvatskih branitelja i njihovih zadruga, specifičnim obrtima, vještinama i proizvodima karakterističnima za područje Slavonije, Baranje i Srijema', napisao je na facebooku Juričan gradonačelniku, kojeg je nazvao 'sijačem magle i iluzija'.

Na tom sajmu manje od pola proizvođača je iz Slavonije, Baranje i Srijema, a proizvođača branitelja ima u tragovima, ističe Juričan.

'Da se razumijemo, Milane, cijenim tvoj napor kojim se ulizuješ braniteljima, ali dozvoli da primijetim kako si, pod krinkom slavonskih branitelja, ponovno ufurao na glavni zagrebački trg svoje pajde iz stranke', poručio je gradonačelniku.

Štandove koji se koriste za tu manifestaciju isporučio je Josip Lipar, član Bandićeve stranke, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec i voditelj KUD-a Prepuštovec, a Juričan ističe da je Grad preko raznih ureda samo u 2018. tom KUD-u dodijelio 420.000 kuna.

Organizator manifestacije 'Domaće je domaće' je udruga Panonija, čiji je predsjednik Pavo Baotić ujedno i šef općinske organizacije stranke BM365 u Bošnjacima.

'Samo u 2018. Panoniji si dao 160.000 kuna i svake godine pokroviteljstvo za manifestaciju, što znači da si im prostor na Trgu dao besplatno. A Panonija je potom, vjerojatno zato što podupire naše branitelje i domaće poduzetništvo, od svakog izlagača naplatila po 2000 kn', piše Juričan.

'Također, tu su i donacije Zagrebačkog holdinga za Panoniju. Rado bih ti rekao koliko su dobili, moj Milane, ali tu brojku taj tvoj Holding javno ne objavljuje, jer objavljuju samo zbirnu sumu svih donacija u kalendarskoj godini', rekao je Juričan dodavši da se to u normalnim zemljama zove netransparentnost i pogodovanje.