DONIJELI ODLUKU

Juhas: Manjinci će glasati za opoziv Oreškovića

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 15.06.2016 10:45
  • Objavljeno 15.06.2016 u 10:10
Sandor Juhas

Sandor Juhas

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Klub nacionalnih manjina sinoć je održao sjednicu na kojoj je donio odluku da će glasati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, potvrdio je novinarima u Saboru predsjednik tog kluba i zastupnika mađarske nacionalne manjine Šandor Juhas

'Vremena se mijenjaju, a mi smo se jučer našli i dogovorili smo se. Nas pet predstavnika nacionalnih manjina, koliko nas je ostalo u klubu, imamo jedinstven stav i dogovorili smo se što ćemo i kako dalje. Izglasat ćemo nepovjerenje premijeru Oreškoviću - to će biti prvi potez, prvi korak, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati i dalje razgovarati', kazao je Juhas.

Podsjetimo, u Klubu nacionalnih manjina sjede SDSS-ovi zastupnici Milorad Pupovac i Mile Horvat, zastupnik mađarske nacionalne manjine Šandor Juhas, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi te zastupnik češke nacionalne manjine Vladimir Bilek.

S obzirom da se spekulira kako bi manjine mogle podržati preslagivanje, novinari su upitali Juhasa hoće li podržati kandidata za mandatara Zdravka Marića. 'Uvijek smo govorili, tvrdili da nacionalne manjine mogu biti garant stabilnosti Vlade i u tom smjeru ćemo ići', rekao je Juhas.

Znači li to da su manjinci skloni suradnji s Domoljubnom koalicijom? 'Ne, ja nisam rekao da smo skloni surađivati s Domoljubnom koalicijom, nego sam rekao da smo mišljenja, i ja osobno, da nacionalne manjine trebaju biti garant nekakve stabilnosti postojeće vlade. To ne znači da trebamo formirati tu vladu, nego da trebamo biti stabilizirajući faktor nečega što se formiralo', kazao je Juhas.

Što će napraviti ako manjine budu prevaga, upitali su novinari Juhasa. 'Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija. Razgovarali smo o tome da treba poslušati glas javnog mnijenja koje je većinom za nove izbore', poručio je šef Kluba nacionalnih manjina.

Prokomentirao je i najavu Karamarkove ostavke. 'Mislim da se dosta često loptica prebacuje na nas, predstavnike nacionalnih manjina. To su problemi velikih stranaka, to je problem HDZ-a, Mosta i ne bismo se u to puno petljali', kazao je Juhas.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!