nepovoljni uvjeti

Jugo prekinulo više trajektnih i brodskih linija

20.10.2023 u 07:23

Bionic
Reading

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je više trajektnih, katamaranskih i brodskih linija, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK)

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Lopar-Valbiska, Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Sobra-Prapratno;.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula-Zadar-Pula, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, te brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.

Zbog prometnih nesreća vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine: na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Sredanci i Slavonski Brod istok u smjeru Bregane; na državnoj cesti DC425 Karamatići-Ploče između tunela Zmijarevići i Petrovac u smjeru Ploča.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a na dionicama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni pa vozačima oz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule.

Od 8 do 14 sati, zbog radova, prekida se promet na državnoj cesti DC55 Vinkovci-Županja, a vozila se kroz zonu radova propuštaju zadnjih 20 minuta u svakom satu.

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na izlaz čekaju dva sata.