SPLITSKI HDZ NAPADA

'Jovanović je loša kopija Jovana Raškovića'

08.02.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Vodstvo splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ–a zatražilo je ostavku SDP-ova saborskog zastupnik Željka Jovanovića na dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije optužujući ga da svojim istupima, a posebice sinoć na javnoj tribini u Podstrani kod Splita, širi govor mržnje

Jovanović je u Podstrani na tribini 'Korupcija i društvo' rekao da državno odvjetništvo "samo zbrinjava otpad proizvodnje korupcije", pri čemu je oštro kritizirao politiku HDZ-a i optužio tu stranku da je kriva za korupciju.

'Pozivam Jovanovića da podnese ostavku i da se u prvom redu ispriča jer ono što on radi je zloupotrebljavanje položaja i sinoćnji njegov poziv da se HDZ-u oduzme vlast koju je stekao na izborima smatramo još jednom revolucionarnom metodom SDP-a', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZ-a Kruno Peronja

Ustvrdio je da 'Jovanović vrši pritisak na pravosudna tijela i državno odvjetništvo i njegovi nastupi usmjereni su na to da se unese kaos i da novom revolucijom SDP-a na čelu s Jovanovićem preokrenu hrvatsku demokraciju'.

Ocijenio je da Jovanovićevi 'svakodnevni istupi u javnosti i na televiziji u kojima propagira kaos, revoluciju i govor mržnje govore da mu nije stalo ni do čega, nego samo do revolucionarnih metoda" i time, kako je rekao, 'drug Jovanović' unosi nemir u srca hrvatskih građana.

Peronja je istaknuo kako Jovanović nije vejrodostojan jer ne spominje korupciju u Rijeci, gdje živi.

I saborski zastupnik Vedran Rožić rekao je, najavivši kako će HDZ i u Saboru zatražiti Jovanovićevu smjenu na dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća, kako Jovanović u Rijeci, gdje je zamjenik gradonačelnika, ništa ne poduzima na suzbijanju korupcije.

'HDZ-ovi vijećnici u Gradskome poglavarstvu Rijeke su nekoliko puta tražili da se podastru podatci o tržnicama u tom gradu, 'Viktoru Lencu' i bazenima, ali Jovanović to nikako ne daje na uvid", rekao je Rožić, spominjući pritom i slučaj Riječke banke. 'Neka Jovanović najprije raščisti probleme u svojem dvorištu pa onda može doći u Dalmaciju', poručio je.

Saborski zastupnik Živko Nenadić istaknuo je da je za vrijeme SDP-ove četverogodišnje vlasti privatizirano više u vrijednosnom smislu nego što je to učinjeno za 16 godina HDZ-ove vlast, dodavši kako Jovanović "sije sjeme zla".

Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović rekao je da je Jovanović 'mala i loša kopija Jovana Raškovića' te da ga je 'pomalo strah njegove i SDP-ove retorike, koja ga podsjeća na '41. i '91".

'Jovanović kaže da predsjednica vlade nije legalna, a to znači da on ruši pravni poredak RH kao što je to činio i Rašković '91. godine, kada je Tuđman bio na vlasti izabran voljom naroda", rekao je Marasović, dodajući kako sada na riječkom području, gdje živi Jovanović, možemo očekivati 'balvane'.

Marasović se osvrnuo i na nedavni SDP-ov skup u Sinju, gdje je, po njegovim riječima, veličana Deveta dalmatinska partizanska divizija i poručeno da će SDP 'pokoriti' devetu izbornu jednicu kao što je to učinila Deveta divizija.

'Ta je divizija u Drugome svjetskom ratu počinila najstrašnije zličine, popunila je sve jame u Dalmaciji tijelima i kostima poštenih ljudi, a u Aržanu je ubila 120 domobrana", ustvrdio je Marasović i poručio: 'Ovaj put nećemo ići kao ovce na klanje i neće nas bacati u jame, i imat ćemo adekvatan odgovor na njihov pokušaj pokoravanja devete izborne jedinice.'