MESIĆ HVALI SVOG NASLJEDNIKA

'Josipovićevu izjavu ne treba politizirati'

17.04.2010 u 14:15

Bionic
Reading

Današnje predstavljanje knjige Borisa Pavelića '10 boljih godina ­­­- Bilanca građanina-predsjednika Stjepana Mesića', bivši predsjednik države iskoristio je kako bi stao u obranu aktualnog predsjednika Ive Josipovića. Na predstavljanju knjige ispred zagrebačkog kafića Charlie našao se i sam Josipović, no za izjave nije bio raspoložen

Sasvim simbolično, na mjestu gdje je prije deset godina skupljanjem potpisa bivši predsjednik Mesić započeo svoju kampanju, predstavljena je knjiga o njegovim godinama provedenima na Pantovčaku.

Mesić je poručio da je sve tijekom svog mandata radio u interesu ove zemlje i pritom dao podršku predsjedniku Josipoviću. 'Tu štafetu predajem čovjeku koji nastavlja borbu za Hrvatsku, koja mora biti dobivena. Mislim da smo dobili predsjednika koji će, prema prvim njegovim potezima, sigurno uspjeti', kazao je Mesić.

Mesićevo ukazivanje u javnosti bila je i prilika novinarima da ga zapitaju za stav o aktualnom 'sukobu' na relaciji Josipović - Banski dvori. 'Predsjednik Josipović se ispričao za sve žrtve koje su bilo kome nanesene. Prema tome, to ne treba previše politizirati', kratko je prokomentirao Mesić, dodavši da bi bilo bolje da se raspravlja o gospodarstvu, otvaranju radnih mjesta i ulasku u Europsku uniju.

Ispred Charlieja našao se i aktualni šef države Ivo Josipović, no nije bio raspoložen za izjave.