NEĆE LUPATI GLAVOM O ZID

Josipović odškrinuo vrata moguće kandidature za predsjednika

05.01.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Ivo Josipović trenutno vodi pregovore s GLAS-om o mogućem ujedinjenju s njegovom strankom Naprijed Hrvatska Pregovori dobro napreduju i da se vode u dobroj vjeri.

No, u međuvremenu se pojavio i interes SDP-a za svog bivšeg člana i predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića i njegovu stranku. Josipović smatra da SDP interes za njegovu stranku 'iskazuje na neobičan način – puštaju bombice po medijima'.

Na stolu, ili barem na razini medijske spekulacije, je i moguća ponovna kandidatura Ive Josipovića za predsjednika Republike. SDP za sada nema svog kandidata, procedura izbora tek će biti provedena unutar stranke, vjerojatno poslije izbora za Europski parlament, a, kako je kazao Josipović za Novi list nitko iz SDP-a ga nije zvao i pitao bi li bio kandidat te stranke za predsjednika Republike.

'Ja sam bio predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu. Ne kanim lupati glavom o zid', kazao je Josipović.

Jasno je dakle da Josipović nije odustao od predsjedničkih ambicija i povratka na Pantovčak, ali jasno je i da na kandidaturi neće inzistirati po svaku cijenu.

  • +8
Ivo Josipović Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić