NA UDARU KATOLIČKIH AKTIVISTA

Josipović o tužbi Vigilarea: Srećom više nema inkvizicije jer bi me Batarelo spalio

20.10.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Nakon što je udruga Vigilare najavila skupnu tužbu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, na Twitteru je reagirao i sam Josipović kazavši da srećom više nema inkvizicije jer bi ga inače šef Vigilarea Vice John Batarelo spalio na lomači kao heretika

'Wow!!! Posvetilo mi internetsku stranicu i pozivni centar! Iako slutim da Batarela ovdje zanima samo stavka donacije', napisao je bivši hrvatski predsjednik na Twitteru pa nešto kasnije dodao da su udruga Vigilare i slične joj u zapećku moderne Katoličke crkve i suvremene civilizacije, gdje im je, prema njegovu mišljenju, i mjesto.

Vigilare je, kako su sami objavili, nakon niza nedavnih medijskih istupa bivšeg hrvatskog predsjednika odlučio pokrenuti sudski proces protiv Ive Josipovića i time omogućiti brojnim katoličkim vjernicima da zajednički iskažu neprihvatljivost takvog ponašanja. Vjeruju da će to biti najveća masovna tužba u povijesti Hrvatske te su zbog toga otvorili i posebnu web stranicu www.proces-josipovic.hr.

Sve troškove sudskog postupka, naveli su, snosi Zaklada Vigilare, a simpatizerima su poručili da ako žele pomoći u podnošenju financijskog tereta tužbe, to mogu učiniti uplatom dobrovoljne donacije.

Podsjetimo, Josipović je optužio Vigilare za vjerski fanatizam te im je poručio da Hrvatska nije katolička džamahirija, nego sekularna država. Cijela svađa je zapravo započela nakon što se na društvenim mrežama Josipović požalio na količinu religioznog programa na HRT-u, a Vigilare mu je to zamjerio.

Sada kada Vigilare prijeti tužbom Josipović opet putem društvenih mreža poručuje da se grozi desnog radikalizma i klerikalizma Vice Batarela te da Hrvatsku vidi kao zemlju slobode da se vjeruje ili ne vjeruje.

  • +10
Predstavnici inicijative ProLife i Zaklade Vigilare predali Saboru potpise peticije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL