EUROPSKI TJEDAN

Josipović i Vandoren 'osvajaju' Osijek

06.05.2011 u 15:45

Bionic
Reading

U posjet Osijeku sa šefom Delegacije Europske unije Paulom Vandorenom došao je i predsjednik Ivo Josipović, koji se založio za transparentnost informacija iz pregovaračkog procesa

Upitan kako komentira slabu iskorištenost novca iz pretpristupnog fonda SAPARD namijenjenog poljoprivredi, Josipović je rekao da zasigurno dio razloga leži u slaboj informiranosti ljudi. 'Dio naših institucija odlično informira ljude o takvim mogućnostima ostvarivanja potpora, a dio to radi slabije', zaključio je Josipović.

Nakon obilaska štandova povodom Europskog tjedna na glavnom osječkom trgu, Vandoren i Josipović sudjelovali su na Sveučilištu J.J. Strossmayera na tribini o očekivanjima od pristupanja EU, nazočili svečanoj akademiji povodom 150. obljetnice HAZU-a te obišli osječki poduzetnički inkubator BIOS. Zatim su se uputili u Vukovar, gdje su posjetili Opću bolnicu Vukovar.

Josipović će popodne održati predavanje 'Hrvatska i EU' u okviru europskih dana u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Europskog doma Vukovar, a u večernjim satima pridružit će se humanitarnom koncertu 'S Predsjednikom na koncert' za stipendiste Grada Vukovara i Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovarske iskrice.