TELEGRAMI MEDVEDEVU I PUTINU

Josipović i Kosor izrazili sućut zbog tragedije na Volgi

11.07.2011 u 18:02

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je u ponedjeljak sućut ruskom predsjedniku Dmitriju Medvedevu u povodu nesreće na rijeci Volgi u kojoj su poginuli deseci ljudi. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputila je brzojav sućuti ruskom premijeru Vladimiru Putinu

'Dopustite da Vam ovim putem u ime građana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izrazim duboku sućut koju osjećamo zbog nesreće koja se jučer dogodila u Tatarstanu. Vijest o velikom broju ljudi koji su poginuli tijekom potonuća turističkog broda na rijeci Volgi sve nas je iskreno ražalostila', stoji u Josipovićevoj poruci.

'Molim Vas da izraze naše solidarnosti i suosjećanja prenesete obiteljima tragično preminulih, kao i svim građanima prijateljske Ruske Federacije', navodi predsjednik Josipović.

Tijela otprilike 110 ljudi, uključujući tridesetero djece, nalaze se i dalje u olupini izletničkog broda Bulgarije koji je u nedjelju u olujnom nevremenu potonuo na Volgi, na području ruske republike Tatarstana, objavila je u ponedjeljak agencija Interfax.

Po posljednjim podacima, na brodu registriranom za 120 putnika, bilo je između 195 i 200 ljudi, od kojih barem dvadesetak nisu bili registrirani kao putnici. Među njima je bilo šezdesetero djece. Dosad su iz rijeke izvučena 54 mrtva tijela, a spašeno je 79 ljudi, 56 putnika i 23 člana posade.

Hrvatska premijerka ističe kako je sa žaljenjem primila vijest o potonuću turističkog broda 'Bulgaria' na rijeci Volgi prilikom kojeg su izgubljeni brojni ljudski životi.

'Dopustite mi, da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno uputim izraze duboke sućuti Vama i obiteljima tragično preminulih, a osobito suosjećam s obiteljima stradale djece', kaže u poruci Kosor.