JAVNO KLEVETANJE

Josić se ispričao premijerovu ocu, no on traži strogu novčanu kaznu

15.10.2015 u 08:04

Bionic
Reading

Stipe Milanović, otac premijera Zorana Milanovića, podnio je protiv predsjednika Stožera za obranu Vukovara Tomislava Josića tužbu za klevetu nakon što ga je Tomislav Josić lani u emisiji 'Nedjeljom u 2' povezao s ubojstvom Brune Bušića. Josić se u međuvremenu ispričao kazavši kako je povjerovao prijateljima i nije provjeravao informaciju, no Milanović ističe kako to nije dovoljno već traži strožu kaznu, izvještava Jutarnji list

Tomislav Josić je za Stipu Milanovića rekao: 'Bio je veleposlanik u Parizu kad je ubijen Bruno Bušić, ali da o tome ništa nije znao. To je kao da pitate Vukovarce koji su bili u ratu u Vukovaru, a da poslije neće pokazati gdje su grobovi pobijenih'. A govoreći na temu Udbe i lustracije, Josić je prokomentirao 'kakav otac, takav sin'.

'Povjerovao sam prijateljima, a nisam provjerio informaciju. Ispričavam se i sada jer sam rekao nešto što nisam treba', svjedočio je Josić nakon što je zbog svojih javnih optužbi završio na sudu.

Josićevo priznanje grijeha i isprika Stipi Milanoviću nisu dovoljni već traži za Josića najstrožu novčanu kaznu i da se o njegovu trošku objavi presuda u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' u kojoj je i oklevetan, navodi Jutarnji.hr

'Nakon te nedjelje uslijedili su dani puni provokacija. I u bolnici sam bio stigmatiziran. Gledalo me se s prijezirom. Išao sam i psihijatru', otkrio je Milanović kakve su mu posljedice prouzročile Josićeve riječi.