NEMA BOŽIĆNICA U MAKARSKOJ

'Još nisam vidio penzionera da je umro od gladi'

Bionic
Reading

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Makarske, gradonačelniku Marku Ožiću Bebeku (HDZ) upućeno je pitanje o mogućoj isplati božićnica umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 2500 kuna. Odgovor gradonačelnika, poznatog po skandalu nuđenja prostitutki lažnom šeiku, odnosno novinaru Večernjeg lista, zapanjio je prisutne.

Vijećnik HNS-a Miroslav Družijanić upitao je: Postoji li ikakva šansa da se ove godine tri tisuće makarskih umirovljenika obraduje sa po 200 kuna božićnice kao što su to napravi li i neki gradovi i susjedne općine?

Prema njegovim riječima radi se o iznosu od oko šesto tisuća kuna koje bi se dale najugroženijim umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 2500 kuna, piše Makarska kronika

'Najugroženijim građa ni ma Grad stalno pomaže, pa će im i za Božić da ti onoliko koliko je ostalo od socijalne pomoći. Kod nas vrlo malo njih umire od gladi, nisam još nijednog vidio', ispalio je Ožić Bebek i dodao da ako Grad dodijeli 600 tisuća kuna božićnice da će 400 tisuća kuna otići onima koji nisu ni ugroženi, niti im je bilo potrebno dati božićnice jer nam njihova primanja govore da im ne trebamo dati novac'.