Još jedno ljetno pićence

Još jedno ljetno pićence

11.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Zapravo limunada s mineralnom vodom i ledom u kojemu se smjestilo nasjeckano voće začinjeno medom/agavinim sirupom. Jedeš i piješ istovremeno!

Vrućeee mi jeeee end aj lajk it! :) Volim duga, vruća ljeta! I volim svaku vrst' tekućine tijekom istih. Stalno ja s tim isto, isti, istih ... mozak mi sve sporije radi na godišnjem i fala bogu da je tako! Ne bih više mislila, samo bih ćutila (u smislu osjećala, nedajbože šutjela ;)).


Dakle, osvježavajuća delicija u koju utrpajte svo bobičasto i ino voće na koje naletite. Ako sve popijete i pojedete sami - neće vam naškoditi


Napit ćete se i nahranit i tijelo će vam biti zahvalno na ovoj hranjivoj tekućini poradi vrućine koja ga svladava/usporava i dehidrira

za oveći vrč

šalica borovnica, malina, ribizla, nasjeckanih marelica, kivija, par listića bosiljka ili mente
(bilo koje bobičasto voće dolazi u obzir)
sirup od mente, kokosa, ruže ili bazge, med ili agavin sirup
1 limeta za sok
1 limun za sok
1, 2 nasjeckane limete za dekoraciju
1 l mineralne vode

U posudice za led stavite po bobu borovnice i ribizla, par kapi agavinog sirupa ili meda, sirupa mente, kokosa, ruže ili bazge, prelijte vodom i zamrznite.

Isto učinite i s ostalim voćem. Kombinacije sirupa, voća i začina ostavljam vašoj mašti na volju.

Jedna od mojih kombinacija, u posudici za led, bile su marelice s par kapi limete i agavinog sirupa koje sam prelila vodom i zamrznula.

Kad su šareni ledovi gotovi/zaleđeni izvadite ih i smjestite u veliki stakleni vrč.


Dodajte svježeg voća koje vam je (pre)ostalo, sok cijeđenog limuna i limete, mineralnu vodu, nasjeckanu limetu i dobro promiješajte


Poslužite hladno i šareno u širokim i prozirnim staklenim čašama. Nek' se vidi raskoš!!

Foto: Jelena Iva Nikolić
Srk' i pomum'!

Ako se zaželite gigantskijeh borovnicah, a u Zagrebu ste, zvrcnite Roka Bahata koji  će vam ih dostaviti s farme svojih roditelja. Učinite to što prije, dok ne zbriše na godišnji ;).