ID U LIMBU

Još jedan prelazak iz Id Softwarea u Oculus

09.08.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Samo dva dana nakon što je objavljeno da legendarni John Carmack prelazi u tim koji stoji iza razvoja Oculus Rifta, sličan potez napravio je i dosadašnji kreativni direktor Id Softwarea

Prije dva dana John Carmack službeno je postao tehnički direktor Oculus VR-a, tvrtke koja stoji iza razvoja revolucionarnog Oculus Rift-a. Kao što najvjerojatnije i znate, radi se o najpoznatijem licu Id Softwarea i čovjeku koji je dobrim dijelom zaslužan za gaming kakav poznajemo danas.

 

John Carmack već godinama značajan dio svojeg vremena posvećuje i Armadillo Aerospaceu, tvrtci koja radi na razvoju letjelice za svemirski turizam. Ipak, početkom ovog mjeseca tvrtka je stavljena u mirovanje i upravo je to možda jedan od razloga zbog kojih je Carmack odlučio preuzeti značajnu poziciju u Oculusu.

 

Iako je to razočaralo mnoge obožavatelje opusa Id Softwarea, iz Bethesdae tvrde da Carmack u Id-u ostaje na svojoj dosadašnjoj poziciji. S druge strane, Carmack tvrdi da će u Oculusu odrađivati 'puno radno vrijeme'.

 

Nakon njega, identičan transfer obavio je i Matt Hooper, kreativni direktor Id Softwarea koji je u tom razvojnom studiju proveo posljednjih desetak godina. On će u Oculusu preuzeti ulogu razvojnog direktora.

 

Nakon oba transfera, mnogi spekuliraju o očito vrlo teškom stanju u Id-u koji je nakon nekoliko godina razvoja Doom-a 4 bio prisiljen ugasiti projekt i započeti ga ispočetka. Nažalost, vrlo je nejasna uloga koju će Carmack ubuduće imati u Id Softwareu te tko će eventualno popuniti prazninu (djelomičnim) prelaskom u Oculus.

 

Više informacija o cijelom slučaju očekujemo kroz nekoliko narednih dana.