DRUŽENJE S BOZANIĆEM

'Joint motali u Bibliju, ali su list prvo čitali'

29.04.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Jednom su u nekom afričkom mjestu misionari lokalnom stanovništvu dijelili Biblije. Knjige su doslovno razgrabili, a svećenici su bili prezadovoljni. Ne zadugo. Shvatili su da u fini papir na kojemu je tiskano Sveto pismo Afrikanci motaju duhan i marihuanu

ZAGREB - Ne priznajući poraz, misionari su im ponovno podijelili Biblije, a uvjet je bio da prije rolanja svatko pročita istrgnuti list. To se pokazalo dobrim jer su se domaćini držali obećanja. I ne samo to, nego su međusobno počeli raspravljali o pročitanom, tražili dodatna objašnjena od misionara, a neki su i posve prekinuli s porocima.

Tu priču sinoć je maturantima ispričao mladi svećenik na tradicionalnom druženju s kardinalom Josipom Bozanićom u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu.

Nakon kratkog govora u kojem je naglasio važnost nade i radosnog gledanja u budućnost, kardinal je odgovarao na pitanja mladih.

Ono koje je probilo šutnju glasilo je 'koliko se često brijete?'. Svaki dan, odgovorio je kratko i kroz smijeh.

Jedna je djevojka, nadovezujući se na priču o susretu Isusa i gubavca s početka susreta, upitala nisu li danas homoseksualci suvremeni gubavci, od ljudi koje se izbjegava.

'Među njima ima onih koji se osjećaju prihvaćenima, a ima i oni koji se, da bi privukli pažnju na sebe, ponašaju kao da su izbačeni', kazao je kardinal.