PLITVICE OSTAVLJAJU BEZ DAHA

Jeste li za Valentinovo u ovoj zimskoj idili?

10.02.2015 u 16:03

  • +2

Zimska ljepota Plitvičkih jezera

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

Hladna ljepota i veličanstveni prizori prirodnih ljepota Nacionalnog parka Plitvička jezera ponovno pokazuju svu svoju moć u zimskoj idili

Iako oko kamere ne može ispričati doživljeno, može barem na trenutak ovjekovječiti ljepotu koja se ne tako često može vidjeti.

Osim rekordnih rezultata koji se bilježe u Nacionalnom parku za 2014. (1.184.449 posjetitelja), siječanj 2015. donosi nove prikaze posjeta, i to brojkom od 10.175 posjetitelja što je povećanje od 142 posto u odnosu na isto razdoblje 2014., dok je količinska dinamika noćenja hotelskih smještajnih kapaciteta veća za 38,8 posto.

Pogled na NP Plitvička jezera pod 90-ak centimetara snijega ostavlja bez daha, a veličanstvenost trenutka dodatno pojačava temperatura ispod ništice. A da sve ne bude na zamišljanju onog kako je u najljepšem Nacionalnom parku, tamošnji djelatnici osmislili su i romantičan vikend za zaljubljene u hotelu Jezero od 13. do 15. veljače 2015., s dvije noći u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona, bogatom večerom uz piće dobrodošlice i glazbeni program i organizirani razgled parka u pratnji vodiča, i to po cijeni od 650 kuna po osobi.

Snijeg ima svoje ljepote, no jesu li one svuda iste, pokušajmo provjeriti na trenutak pogledom na fotografije snimljene objektivom aparata ovih dana u NP Plitvička jezera.