ŽIVOT ZA UVJERENJA

Jehovin svjedok umire, ali odbija operaciju

Bionic
Reading

Teško opečen u eksploziji plinske boce u utorak u Lučkom, Jehovin svjedok S.S. ne želi transplantaciju kože koja bi mu spasila život

Mihajlo Kapetanić, vlasnik uništene kuće stradalog S.S., za portal Zagrebancija.com govorio je o njegovom teškom stanju.

'Sada je najveći problem transplantacija kože, a njegova obitelj sigurno neće ići protiv njegovih uvjerenja. Stanje je, koliko ja znam, nepromijenjeno i on nije pri svijesti. Ja sam oduvijek poštovao njegova uvjerenja, a tako i on moja. Nikada me nije pokušao nagovarati da prihvatim njegove stavove, niti je bilo obrnutih pokušaja', rekao je Kapetanić.

U slučajevima velikih opečenih površina nužno je presađivanje umjetne kože, no unesrećeni S.S. zbog vjerskih je razloga odbio svaku operaciju, što je potvrdio i ravnatelj Klinike za traumatologiju Ante Muljačić.

'Potrebne su nekrektomije, tj. ukloniti staro tkivo i zamijeniti ga novim, a pacijent ne pristaje na operaciju. Njegovo je stanje vrlo loše, ima opekline trećeg stupnja na 90 posto tijela i u životnoj je opasnosti. Ne očekujemo ništa dobro', kazao je Muljačić.

Pacijent je prije kod javnog bilježnika potvrdio da zbog vjere odbija transfuziju krvi te je samim tim zahvat nemoguć.