ŽIVOT ZA UVJERENJA

Jehovin svjedok umire, ali odbija operaciju

vjernik

vjernik

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Teško opečen u eksploziji plinske boce u utorak u Lučkom, Jehovin svjedok S.S. ne želi transplantaciju kože koja bi mu spasila život

Mihajlo Kapetanić, vlasnik uništene kuće stradalog S.S., za portal Zagrebancija.com govorio je o njegovom teškom stanju.

'Sada je najveći problem transplantacija kože, a njegova obitelj sigurno neće ići protiv njegovih uvjerenja. Stanje je, koliko ja znam, nepromijenjeno i on nije pri svijesti. Ja sam oduvijek poštovao njegova uvjerenja, a tako i on moja. Nikada me nije pokušao nagovarati da prihvatim njegove stavove, niti je bilo obrnutih pokušaja', rekao je Kapetanić.

U slučajevima velikih opečenih površina nužno je presađivanje umjetne kože, no unesrećeni S.S. zbog vjerskih je razloga odbio svaku operaciju, što je potvrdio i ravnatelj Klinike za traumatologiju Ante Muljačić.

'Potrebne su nekrektomije, tj. ukloniti staro tkivo i zamijeniti ga novim, a pacijent ne pristaje na operaciju. Njegovo je stanje vrlo loše, ima opekline trećeg stupnja na 90 posto tijela i u životnoj je opasnosti. Ne očekujemo ništa dobro', kazao je Muljačić.

Pacijent je prije kod javnog bilježnika potvrdio da zbog vjere odbija transfuziju krvi te je samim tim zahvat nemoguć.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi