KOSOR U OMIŠU

'Jednu Hrvatsku stvaraju mediji, a druga je na HDZ-ovim skupovima'

28.11.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na predizbornom skupu u Omišu odbacila je kao laž navode u nekim medijima da su joj branitelji odbili da dođe na proslavu 20. obljetnice 142. brigade u Drnišu, a kritizirala je i čelnike Kukuriku koalicije rekavši da ne žive u stvarnosti.

'U nekim novinama danas sam pročitala da su drniški branitelji odbili da im dođem na proslavu. To je laž', naglasila je Kosor, dodavši da je bila pozvana na tu proslavu, ali im je rekla da je kao predsjednica HDZ-a u predizbornoj kampanji te da ne želi politizirati nijedan braniteljski skup. Naime, Jutarnji list je objavio da se HDZ u subotu u 17 sati namjeravao ugurati na braniteljsku proslavu u Drnišu, što se moglo zaključiti iz njihova promidžbenog jingla s Radio Drniša, što ga je taj radio primio iz Zagreba, s naputkom da se pet puta na dan pusti u eter. Naime, jingl je počeo melodijom dalmatinske pjesme i stihovima 'Kad je bilo najteže, rodio se HDZ' poziva Drnišane na predizborni skup koji je najavljen za 17 sati na Poljani u Drnišu.

Dakle, u isto vrijeme i na isto mjesto na kojem su branitelji zakazali proslavu obljetnice drniške brigade. Jingle je na radiju pušten nekoliko puta, a zatim je uslijedila reakcija branitelja zbog koje je uredništvo na kraju prestalo emitirati jingle HDZ-a.

Također je rekla kako je temeljna činjenica da je njezin odnos s braniteljima u Hrvatskoj dubok, pošten i prijateljski. 'Nikad nijednog branitelja nisam pitala kojoj stranci pripada. Za mene su hrvatski branitelji najvažniji za stvaranje neovisne Hrvatske“, kazala je Kosor. Po njezinim riječima, dvije su Hrvatske: jedna koju stvaraju mediji zajedno s 'pajdašima' iz Kukuriku koalicije koji neprekidno govore da su izbori završili, da su pobijedili i da je sve gotovo, te druga Hrvatska koja, kako je rekla, dolazi na HDZ-ove skupove s porukama podrške.

Drvljem i kamenjem prema liderima Kukuriku koalicije

Kritizirajući istupe čelnika Kukuriku koalicije, zapitala se o čemu Zoran Milanović govori kad u Splitu kaže kako treba prestati zamarati hrvatsku javnost razgovorima o ratnim temama. "Mi govorimo o obrambenom ratu i o činjenici da je to bila svetinja, a to ćemo nastaviti govoriti', kazala, zamjerivši čelnicima Kukuriku koalicije, koji najavljuju povlačenje zakona o ništetnosti. 'Ni jednom se riječju Milanović, Čačić, Pusić, Jakovčić i Hrelja nisu usprotivili srbijanskom zakonu od 2003. i dopuni od 2009., nego pljuju po zakonu koji je donijela hrvatska vlada u zaštiti hrvatskih branitelja', istaknula je Kosor.

Kritizirala je i najave te koalicije o mogućem povlačenju tužbe protiv Srbije istaknuvši da tužba neće biti povučena dok vladu vodi HDZ, jer 'Hrvatska traži još 999 branitelja i civila, a ključ za rješenje njihovih sudbina je u Beogradu u arhivima zločinačke JNA'.

Kosor je također rekla kako o profilu političara iz Kukuriku koalicije govori i činjenica da nisu smogli snage čestitati hrvatskoj vladi završetak pregovora s EU-om. To je, ocijenila je, najbolji primjer kakvi to ljudi žele preuzeti vođenje države i zato im 'poručujem da ne žive u realnosti'.

Treba vjerovati političarima Kukuriku koalicije kad najavljuju da će otpustiti 80 posto zaposlenika u državnoj i javnoj upravi jer, kad su bili na vlasti, 'poslali su na cestu 3500 policajaca, koji su većinom bili branitelji', naglasila je, dodavši kako je na HDZ-ovoj listi za X. izbornu jedinicu najmlađi general HV-a Damir Krstičević, kojeg su, kako je kazala, umirovili i poslali u zapećak samo zato što se usudio govoriti i biti domoljub.

Na skupu u Omišu predstavljeno je 14 kandidata koalicije HDZ - HGS (Hrvatska građanska stranka). U tijeku predstavljanja predsjednika HGS-a Željka Keruma, koji je na 3. mjestu liste za X. izbornu listu, nazočni su pljeskali, a čuli su se i povici:'Željko!, Željko!'