O IZDAJI, EU I DE GAULLEU

Jedino Hrvatska: Karamarko krivotvori Tuđmana

26.03.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Predsjednik stranke 'Jedino Hrvatska' Milovan Šibl ustvrdio je danas da se prije svakih izbora predsjednici HDZ-a Ivo Sanader, Jadranka Kosor, a sada i Tomislav Karamarko na riječima vraćaju tuđmanizmu i iskrivljuju povijest i Tuđmanovu politiku koja simbolizira državnu samostalnost, a ne gubitak suvereniteta.

To rade da bi opravdali svoju izdaju državne samostalnosti i suverenosti izborene u Domovinskom ratu, svoj sluganski odnos prema Bruxellesu i pristanak na članstvo u europskoj federativnoj naddržavi, drži Šibl.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman simbolizira državnu samostalnost, suverenost i pripadnost Hrvatske europskoj civilizaciji i kulturi, a ne gubitak te samostalnosti i suverenosti u kolonijalističkoj europskoj federaciji. On je, kao i De Gaulle, bio pristaša konfederativnog europskog saveza u kojem bi svaka članica zadržala puni suverenitet i slobodu, ističe Šibl.

A kada se predsjednici HDZ-a kite suverenističkom politikom, trebali bi znati da se suverenitet, kao temeljni uvjet za život države, dokazuje time da ona na svojem teritoriju ne priznaje bilo koju vlast iznad sebe. Gubitak suvereniteta za državu znači propast i smrt, upozorava Šibl i tvrdi da su to, nažalost, učinili Tuđmanovoj suverenoj hrvatskoj državi.