više od 250 testiranih

Jedanaest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

24.08.2020 u 10:37

Bionic
Reading

Od 258 uzoraka testiranih u posljednjih 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek, 11 uzoraka bilo je pozitivno na koronavirus, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Kako navode, pet osoba ima prebivalište na području Osijeka, dvije na području općine Ernestinovo, te po jedna na području gradova Đakovo, Našice i Valpovo te općine Čepin.

"Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 32 kontakta novopozitivnih osoba, pa je sada na području županije u samoizolaciji 296 osoba. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 17 pacijenata, od kojih su tri na respiratoru“, stoji u priopćenju.

Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u tri samoinicijativne provjere sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 24 nadzora u prodavaonicama, na svadbenim svečanostima, noćnom klubu i ugostiteljskim objektima. U četiri slučaja izrekli su usmena upozorenja zbog kršenja propisanih mjera o ograničenom radu ugostiteljskih objekata, korištenju zaštitnih maski, ukupnom broju osoba u objektu te držanju fizičkog razmaka, priopćio je Stožer.