KOSOR U 'STUDIJU 45'

'Jedan redatelj htio je snimiti film o meni'

18.05.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Još uvijek aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor gostujući u RTL-ovoj emisiji 'Studio 45' otkrila je da je najvećim dijelom uživala pozornost medija jer je žena, a da nije toliku ulogu igrala sama uloga premijerke

Na samom početku emisije objasnila je legendarni kiks s torbom kada je stigla u posjet američkom predsjedniku Baracku Obami.

'To uopće nije bio modni gaf. Ja sam kao poslovna žena došla na sastanak, a u torbi su se nalazile sve stvari koje su mi bile potrebne za sastanak s predsjednikom Obamom. Nisam znala da će biti poseban trenutak i za fotografiranje s njim, pa je tada torba postala višak', kazala je Kosor.

Progovorila je i o famoznim broševima, za koje također kaže da ne bi privlačili toliku pozornost da nije žensko.

'Mediji nisu nikad toliko pratili koje npr. kravate nose određeni političari. Kod nekih sam vidjela kravate s medvjedićima i slonićima, pa njih nitko nije ništa pitao', pojasnila je Kosor.

Najveću medijsku pažnju izazivali su susreti Jadranka Kosor i bivšeg slovenskog premijera Boruta Pahora. Na prvom susretu u Trakošćanu pohvalila je, kaže, Pahorovu modnu kombinaciju.

'Kada je kolega Pahor izašao iz auta, odmah sam mu pohvalila kravatu', ispričala je te objasnila da je ta spontanost bila znakovita, na neki je način najavila dobar odnos nje i slovenskog premijera. 

'Ne mislim da je pozitivna reklama to što su me povezivali s Pahorom jer smo, kad su se vrata zatvorila, razgovarali o vrlo teškim temama. Ono što su od nas dvoje napravili bio je stvarno veliki medijski cirkus', požalila se.


Voditeljici Antoniji Mandić je kazala i kako je ju je njezin sin Lovro – na kojeg je vrlo ponosna - htio podučiti engleskom jeziku, no nikako nisu mogli uskladiti rasporede da stvore vremena za poduku.

Otkrila je i kako joj je na hrvatskoj premijeri filma Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda', jedan redatelj prišao i rekao kako želi snimiti film o njoj.

Prva hrvatska premijerka je priznala kako još uvijek ne zna što će raditi nakon politike jer je, istaknula je, oduvijek bila radoholičarka. Spomenula je i kako baš i ne zna štrikati te da je jednom probala isplesti šal, no taj joj poduhvat nije uspio.

Otkrila je i kako je svaki tjedan pisala pisma svom ocu, zvala ga da ju prati na maturalnu večer, no on joj se nikad nije javio. Djeca u školi zbog toga su malu Jadranku zafrkavali do te razine da se znala i potući s njima.

Time ujedno objašnjava svoje kategoričko 'ne' Zakonu o potpomognutoj oplodnji kad se radi o samcima.