pijani za volanom

Jedan Makaranin nacionalni je rekorder, napuhao je čak 7,44 promila

06.09.2023 u 12:03

Bionic
Reading

S čak 5,24 promila alkohola vozio je u nedjelju 42-godišnji muškarac iz Čakovca, izvijestila je PU međimurska. No, ipak nije rekorder kada je u pitanju alkoholiziranost

Pijani muškarac kod Čakovca odmah je priveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otrježnjenja. No hrvatski rekorder je, piše Slobodna Dalmacija, Makaranin kojem su 2003. izmjerili 7,44 promila. No on nije bio pijan za volanom, već je pio kod kuće. Navodno je tada popio osam boca viskija.

'Pa taj 42-godišnji muškarac iz Čakovca već je vrlo vjerojatno navikao na toliku količinu alkohola. Da je toliko alkohola popio onaj tko nije navikao na alkohol, već bi bio mrtav. Kada u krvi netko ima četiri promila alkohola, tada već nastupa koma. No moram istaknuti da je za stanje u pijanstvu vrlo bitna uhranjenost onoga koji je pijan, odnosno je li prije toga konzumirao neku hranu i kolika je masa njegova tijela. Ovaj 42-godišnjak je zasigurno bio pijan, ali u kojoj mjeri on nije mogao kontrolirati svoje pokrete, to valja vidjeti', kaže prof. dr. sc. Nenad Karanović, anesteziolog iz Splita.

Prema dostupnim podacima, “regionalni rekorder” u “lokanju” je Srbin, kojemu je 2017. godine, kada je imao 43 godine, u krvi izmjererno 14,7 promila alkohola. Odveden je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gdje su mu liječnici jedva spasili život.

Poslije je u srbijanskim medijima izjavio da je razlog lokanja bila svađa sa suprugom, koja ga je iživcirala i zbog koje je naiskap popio četiri boce viskija. Spasila ga je činjenica da je bio visok dva metra i da je imao više od 150 kilograma.