MATIJA BABIĆ TVRDI DA NIJE...

Je li Severina postala vlasnica imena 'Index.hr'?

07.01.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Krajem listopada prošle godine, Državni zavod za intelektualno vlasništvo donio je rješenje prema kojem je Severina Vučković postala vlasnica žiga čiji je nositelj tvrtka Prva stranica d.o.o. - izdavač portala index.hr. Brojne medijske interpretacije govore da je Severina tim rješenjem postala vlasnica i imena index.hr, no vlasnik portala Matija Babić odbacuje sve slične tvrdnje

Na svojoj stranici na Facebooku Matija Babić sinoć je demantirao napise da je Severina postala vlasnica imena 'Index.hr'. Za Jutarnji list kratko je rekao: 'Ne znam točno o čemu je riječ, osim da Index nikada nije bio u vlasništvu Prve stranice, a domena ne potpada pod žig.'

Rješenje o ovrsi žiga tvrtke Prva stranica postalo je pravomoćno u nedjelju, 5. siječnja, a nova vlasnica žiga je Severina Vučković. Epilog je to devet godina dugih sudskih postupaka Severine protiv portala koji je još 2004. objavio fotografije s njezine videovrpce na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem. Sud je prije pet godina donio odluku prema kojoj tvrtka zbog objavljenih fotografija mora Severini isplatiti odštetu od 100 tisuća kuna, to se do danas nije dogodilo.

Jutarnji list piše da će Severina svoju odštetu naplatiti prodajom žiga 'Index' na javnoj dražbi.

To znači da će se sudbina portala Index kretati u jednom od dva moguća smjera: ili će vlasnik imena 'Index' postati neki drugi izdavač kada brend bude ponuđen na javnoj dražbi ili će, ne pokaže li nitko interes za njegovu kupnju, Severina ostati nositelj žiga - piše Jutarnji list.

Na upit o navodnim drugim dugovanjima koje Index ima, odnosno, o izbjegavanju plaćanja obveza kroz mijenjanje tvrtki, Babić je kazao: 'Prije ću platiti Severini nego državi'.