nerazjašnjene okolnosti

Je li preminula beba reanimirana na parkingu Zarazne bolnice u Zagrebu?

03.11.2021 u 18:20

Bionic
Reading

Četiri dana nakon što je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", pod još nerazjašnjenim okolnostima, preminula beba stara svega 23 dana, nema konkretnog objašnjenja ustanove o detaljima slučaja

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Ministarstvo zdravstva zatražilo je detaljan izvještaj, a ako bude potrebno, na teren će izaći i inspekcija. Informacije koje su otkrili mediji govore da su roditelji više od sat vremena u automobilu čekali da njihovo dijete netko pregleda, a dijete je u međuvremenu prestalo disati i bilo je reanimirano prvo na parkingu, a naknadno i u bolnici, nažalost, bez uspjeha.

Da je dijete preminulo, otkrili su novinari 24sata, što znači da bolnica nije obavijestila javnost.

Nakon što je ta tužna informacija ušla u medijski prostor, Klinika je na svojim stranicama u utorak navečer objavila šturo priopćenje u kojemu govori da je "dana 30. 10. u Klinici za infektivne bolesti 'Dr.Fran Mihaljević' preminulo dijete staro 23 dana".

Naveli su da se sve okolnosti smrti utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti.