PLAĆE ZA DUŽNOSNIKE

Je li ovo najbeskorisnije potrošenih 27 milijuna kuna?!

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 09.05.2014 15:37
  • Objavljeno 09.05.2014 u 15:28
vlada zgrada

vlada zgrada

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev

Ukupno 27 milijuna kuna je samo 2013. država potrošila na plaće državnih i lokalnih dužnosnika po odlasku s dužnosti, podaci su to do kojih je došao Dragutin Lesar, saborski zastupnik i predsjednik stranke Hrvatski laburisti

Njega je zanimalo koliko porezni obveznici izdvajaju za plaće dužnosnika po odlasku funkcije s obzirom da po zakonu imaju šest mjeseci pravo na punu i još šest mjeseci na pola plaće. Iz Sabora i Ministarstva uprave jasno mu odgovaraju: u 2013. plaćene su naknade za 266 lokalnih dužnosnika, za što su njihovi gradovi, općine i županije izdvojili 24,9 milijuna kuna.


Kod državnih dužnosnika znatno je manji iznos s obzirom da je i njih manje. U 2013. za 17 dužnosnika koji su otišli s funkcija isplaćeno je 2,1 milijun kuna. Među njima su tri zamjenika ministra, 11 pomoćnika ministra i tri ravnatelja državne upravne organizacije.

'Ova država je skupa, trebamo štedjeti - to je mantra koju ponavljaju', komentira Lesar na svom Facebook profilu uz dopise s odgovorima koje je primio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!