SVE VIŠE NESREĆA

Je li napokon odzvonilo daruvarskim tablicama?

13.05.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Najpopularnije registarske pločice u Hrvatskoj, one daruvarske polako gube svoj status. Naime, dok su mnogi koji ne žive u tom gradu tamo hrlili na registraciju jer je zbog postotka prometnih nesreća na registraciji vozila bilo moguće uštedjeti nekoliko stotina kuna, s inflacijom tablica 'DA', situacija se polako mijenja

Prema podjeli Hrvatske u sedam zona rizika, Zagreb i Krapina tako spadaju u najrizičniju skupinu, dok je Daruvar najmanje rizičan. U Daruvaru ne mogu registrirati svoj automobil svi, već samo oni koji žive ili su prijavljeni ovdje, javlja RTL

To iskorištavaju mnoge tvrtke pa prijave dio svojeg poslovanja u Daruvaru i primjerice – plate osiguranje 848 kuna. Za isti automobil bi u Splitu platili 1235 ili u Zagrebu 1488 kuna.


No upravo zbog velikog broja registracija u Daruvaru, situacija se promijenila, pa je prema najnovijim statistikama prošle godine svaki 81. vozač s daruvarskim registracijama skrivio prometnu nesreću, a tek svaki 107. zagrebački ili 140. krapinski.

Usprkos ovim brojkama, osiguravajuće kuće ne odustaju od svoje zonske podjele. Da nisu idealno rješenje, napokon su shvatili pri izdavanju osiguranja za kamione, pa je tako za njih Hrvatska postala jedinstvena zona rizika.