(NE)SPORAN TRENUTAK

Je li Igor Križarić poklonio Dinamu penal?

28.11.2011 u 11:31

Bionic
Reading

Igrala se 55. minuta u Zaprešiću kad je sudac Igor Križarić jednu dvojbenu situaciju u Interovom kaznenom prostoru okarakterizirao kao kazneni udarac za Dinamo. No veliko je pitanje je li Hrvoje Plazanić zaista igrao rukom

Dinamo je u nedjelju gostovao u Zaprešiću, no u Zagreb se vratio samo s bodom (0:0), iako je imao priliku za osvajanje punog plijena. Naime, nakon samo 10-ak minuta igre u drugom poluvremenu 'modri' su imali i kazneni udarac i igrača više, no na kraju obje te prednosti nisu uspjeli materijalizirati postizanjem gola.

Ono što je vrlo upitno u toj utakmici zbilo se u 55. minuti i odnosi se baš na jedanaesterac i drugi žuti, dakle isključujući karton domaćem igraču Hrvoju Plazaniću. Gužvu u domaćem kaznenom prostoru, u kojem je bilo svega i svačega, od udaraca do naguravanja i padanja, čakovečki sudac Igor Križarić okarakterizirao je kao igranje rukom 21-godišnjeg Plazanića, dao mu žuti karton i dosudio kazneni udarac za Dinamo.

U toj priči sporno je je li uopće bilo igranja rukom, jer ako nije, ne samo da je 'modrima' poklonjen jedanaesterac, nego je u tom slučaju domaći nogometaš isključen bez pravog povoda. To što Mehmed Alispahić nije realizirao penal, već mu je Krševan Santini obranio, to će jedni protumačiti kao zadovoljštinu, a drugi kao dobar refleks 24-godišnjeg Zadrana na golu Intera.

Kako bilo, eto prilike da se i sami uvjerite u (ne)ispravnost sudačke odluke. Situacija je snimljena iz dva kuta, no nije baš lako donijeti ispravan sud.