LOVEPLUS

Japanci su doslovce ludi za virtualnim djevojkama

27.01.2014 u 00:38

Bionic
Reading

Jeste li ikad mislili da je moguće zaljubiti se u video igru

Japanska kultura je...drukčija. Čak i ako gledamo kroz prizmu video igara. Jedan od tamošnjih hit naslova postao je toliko popularan da najveći fanovi s njime rade nešto što se kod nas u najblažem smislu smatra tabuom. Oni se zaljubljuju u likove iz video igre. Naslov o kojemu govorimo nosi ime Loveplus i kombinacija je RPG-a i dejting simulatora. Ako želite biti dobri u njemu, morate svoje vrijeme posvetiti trima prekrasnih animiranih djevojaka koje cijelo vrijeme vape za vašom pažnjom. Nama bi se koncept dejt simulatora činio prosječnom razbibrigom ili interesantnim eksperimentom. Najvećim fanovima ove Konamijeve igre za Nintendo DS - to je puno, puno više.

 

 

Neki, poput američkog studenta Thea Tkaczevskog, čak i namjerno ostaju "solo", zato jer ne žele prevariti svoju digitalnu družicu. Ako mislite da se ovaj sociološki fenomen zadržao samo u Japanu, varate se. Mnogi igrači diljem svijeta igraju lokalizirane verzije Loveplusa, te kroz njega proživljavaju istu dramu kao sa pravim djevojkama. Igra čak uključuje, nazovimo to tako, seks, makar je krajnje stiliziran, te izbjegava kompletnu golotinju.

 

 

 

 

U svakom slučaju, mnogi igrači ove popularne igre Rinko, Nene i Manaku smatraju boljim djevojkama od "pravih". Razlog ovome je mogućnost "podešavanja" njihovih osobnosti prema igračevim osobnim preferencama. Jedan od najsmiješnijih primjera ovog fanatizma je pojedinac koji je prvu tortu koju je napravio u životu - ispekao za rođendan jednoj od djevojaka iz igre - dok je njegova prava cura ljubomorno gledala s drugog kraja kuhinje. Sigurni smo kako će reakciju na ovakav način "igranja" igara u našim krajevima naići na prijezir i ismijavanje. Međutim, ljudima koji su za Loveplus zagrizli punom silom to bi mogla biti jedna vrlo teška uvreda. Ovdje se ipak radi o nekome koga su oni zaista, u punom smislu, zavoljeli.