9. kolovoza

Jandroković s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva: Pripreme za 305. Sinjsku alku

27.05.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u srijedu izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem koje ga je izvijestilo o pripremama za 305. Sinjsku alku 9. kolovoza, i izrazivši nadu da će Alka biti održana u punom obimu

Jandroković je zahvalio sinjskom Viteškom alkarskom društvu na svemu što čine u očuvanju kulturne i povijesne baštine i promicanju hrvatskog nacionalnog identiteta, i što tradiciju Sinjske alke razvijaju i šire diljem svijeta, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

'Predstavnici VAD-a upoznali su predsjednika Hrvatskoga sabora s pripremama za 305. Sinjsku alku koja će se održati 9. kolovoza 2020., zahvalili mu na višegodišnjoj podršci, te mu uputili poziv na ovogodišnje alkarske svečanosti. Sugovornici su zajednički izrazili nadu da će i ovogodišnja Sinjska alka biti održana u punom obimu i tako ponovno dati važan doprinos promicanju ne samo alkarskih svečanosti i Sinja, već i cijele Cetinske krajine', navodi se u priopćenju.

Gordan Jandroković s alkarima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski sabor

Uz predsjednika Viteškog alkarskog društva Stipu Jukića, na sastanku s predsjednikom Sabora sudjelovali su gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo, zamjenik predsjednika VAD-a Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović, član Upravnog odbora VAD-a Igor Vidalina te član Časnog suda Tomislav Župić, kao i predsjednik Nadzornog odbora VAD-a Hrvoje Markulin.