odgovorili na prozivke

Jandroković se oglasio o fotografiji sa Škugorom, reagirali i iz Vlade: 'Plenković se fotografirao s tisućama ljudi. Znači li to da je svatko s kim se slikao njemu bliska osoba?'

31.08.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Iako je premijer Andrej Plenković kazao kako ne poznaje Damira Škugora, koji je uhićen u aferi s preprodajom plina u Ini, mediji su objavili fotografije na kojima se i predsjednik Vlade i predsjednik Sabora Gordan Jandroković nalaze u društvu optuženog u aferi

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas se oglasio i priopćenjem vezano uz sporne fotografije.

'Fotografija je nastala tijekom događaja organiziranog od strane Područnog odbora HDZ-a Maksimir Grada Zagreba u studenom 2017. godine. Na taj događaj gospodin Jandroković pozvan je kao predsjednik Hrvatskoga sabora i tadašnji glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice. Tom prigodom fotografirao se s članicama i članovima Područnog odbora HDZ-a Maksimir. Radi se o uobičajenoj praksi i takve fotografije nastaju s brojnim građanima i članovima stranke koji se žele fotografirati s predsjednikom Hrvatskoga sabora. I to je jedina poveznica koja postoji prema gospodinu Škugoru', priopćili su iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

'Vezano za slučaj INA i preprodaju plina, predsjednik Hrvatskoga sabora daje punu potporu nadležnim državnim institucijama da utvrde što se točno događalo i tko su odgovorni pojedinci, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, te da ih sukladno zakonu sankcioniraju', dodaju.

Jandrokovića je na Facebooku prozvao i Mostov Nikola Grmoja, koji je objavio istu fotografiju. 'Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva izvanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine. Svi su oni dio iste korumpirane klike koju je potrebno žurno maknuti s vlasti!', napisao je Grmoja.

Na portalima je objavljena i fotografija premijera Andreja Plenkovića sa Škugorom, o čemu su se za tportal oglasili iz Vlade.

'Što govore usputne fotografije s izbornog skupa od prije sedam godina - ništa. Kao premijeru, a ranije i kao europskom zastupniku, Andreju Plenkoviću gotovo svaki dan na raznim događanjima prilaze ljudi koji se žele nakratko fotografirati i kroz godine je takvih susreta vjerojatno bilo na tisuće. Znači li to da je svatko s kim se predsjednik Vlade slikao njemu bliska osoba i suradnik s kojim kreira Vladinu ili stranačku politiku? Naravno da ne. Isto tako, u pogledu pozicije gospodina Škugora u INA-i, Tomislav Ćorić jasno je rekao da nikad o gospodinu Škugoru nije razgovarao s premijerom Plenkovićem', kazao je glasnogovornik Vlade Marko Milić za tportal.

Podsjetimo, na društvenim mrežama počele su se širiti fotografije koje je snimila HDZ-ova članica Koraljka Marušić i objavila ih na svom Facebooku 2015. odnosno 2017. godine. Fotografija Plenkovića, Marušić i Škugora objavljena je 2015. i snimljena u zagrebačkom Hypo centru, kako se čini na jednom od predizbornih skupova Kolinde Grabar - Kitarović, tadašnje HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Hrvatske. Druge dvije fotografije snimljene su 2017., na jednoj je predsjednik Sabora Jandroković, a na drugoj bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, kojeg bivši prvi čovjek Nadzornog odbora INA-e Damir Vanđelić proziva za pritiske.

  • +9
Privođenje Škugora na ispitivanje Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac/Cropix